Muovi ei ole pahis

Facebooktwitterlinkedin

Miehen ja muovipullon suhde kriisiytyy kahvilassa: Mies kertoo pullolle aikovansa jättää paitsi tämän, myös kaikki tämän muoviset sukulaiset. ”Aiot tost noin vaan jatkaa elämääs niinku meit muovei ei ois koskaan ollutkaan?” ”Mun on pakko! Mä oon kuullut teist niin hirveit juttuja!” Mutta kumpi suhteessa onkaan se pahis?

Huhtikuussa YLE muistuttaa I love muovi -kampanjassaan, että se, miten muovia käytämme, ja varsinkin miten sitä elinkaaren lopussa lajittelemme ja kierrätämme, on ratkaisu moniin muoveista aiheutuneisiin roskaantumis- ja ympäristöongelmiin. YLE tarjoaa paljon tietoa, kilpailuja, vinkkejä ja tarinoita muovista, kierrätyksestä ja kiertotaloudesta.

I love muovi -kampanja haastaa lajittelemaan niin verkossa, radiossa kuin televisiossa sekä 1.4–4.5.2019 ulkotapahtumina Tampereella, Lahdessa, Vaasassa, Joensuussa, Oulussa ja Helsingissä. Kampanjaan voivat osallistua myös muut kaupungit, kunnat ja yritykset sekä vaikuttajat. Kevään aikana kampanjaan osallistuvat myös lukuisat koulut ja päiväkodit.

Asiantuntija-apuna kampanjassa ovat mukana mm. Suomen ympäristökeskus SYKE, ympäristöministeriö, Luonnonvarakeskus LUKE, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Ympäristömerkintä Suomi, Muoviteollisuus ry, Suomen Kiertovoima, Itä-Suomen yliopisto ja Suomen Uusiomuovi Oy.

https://yle.fi/aihe/i-love-muovi

 

Kuvat: YLE, Scanstockphoto.

Facebooktwitterlinkedin