Kiertotalousmuodin parhaat haussa – Voittajille tarjolla tuhansia euroja I love me -messuilla

Kuva: Anna Autio/ Messukeskus. Muodin kiertotalouskilpailu järjestetään I love me -messujen yhteydessä nyt jo kolmatta kertaa.
Facebooktwitterlinkedin

Loppusyksyn I love me -messuilla palkitaan kiertotalouden periaatteita liiketoiminnassaan noudattavia yrityksiä, suunnittelijoita ja tuotteita.

Valtakunnallinen ympäristöjärjestö Jalotus ry ja I love me -messut etsivät nyt ehdokkaita voittajiksi.

Ehdota voittajaa loppusyksyyn mennessä

Muodin kiertotalouskilpailu kutsuu mukaan kiertotaloutta toteuttavia muoti- ja tekstiilialan toimijoita. Kilpailussa on kolme kategoriaa: elinkaaren pidentäjä, design/ designer sekä inspiroija.

Jokaisen kategorian voittaja palkitaan 2500 euron arvoisella palkinnolla. Suomen Messusäätiö tukee kisaa. Tavoitteena on edistää muotialan kestävyyttä ja tuoda esiin kiertotaloutta innovatiivisesti hyödyntäviä toimijoita.

Kilpailuun voi hakea I love me:n verkkosivuilla 20.10.2024 mennessä.

Asiantunteva raati valitsee voittajan

Kilpailun voittajat valitsee raati, johon kuuluvat Emilia Gädda, johtava asiantuntija, vastuullisuus ja kiertotalous, Suomen Tekstiili & Muoti ry; Pirjo Hirvonen, muodin emeritaprofessori, Aalto-yliopisto; Tarja-Kaarina Laamanen, vastuullisuusasiantuntija, Ornamo; Outi Pyy, Head of Sustainability, Ivalo.com ja Noora Shingler, yrittäjä ja vastuullisuusvaikuttaja.

Voittajat kruunataan Helsingin Messukeskuksessa I love me -messuilla, jotka pidetään 29.11.–1.12.2024.

”I love me -messut toimii alustana merkitykselliselle keskustelulle muoti- ja tekstiilialalla. On tärkeää tuoda kilpailun kautta esille kestävien valintojen mahdollisuuksia suurelle yleisölle”, I love me:n liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen kertoo.

”Muotiteollisuus tuottaa kymmenen prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä, joka on enemmän kuin lentämisen ja laivaliikenteen päästöt yhteensä. Muodin täytyy muuttua kestävämmäksi, jotta saamme päästöt alas. Jokaisen kuluttajan päätöksillä on muutoksessa merkitystä”, Jalotuksen perustaja ja luova päällikkö Anna Evilä sanoo.

Kuva: Anna Autio/ Messukeskus. Muodin kiertotalouskilpailu järjestetään I love me -messujen yhteydessä nyt jo kolmatta kertaa.

Facebooktwitterlinkedin