Kiertovoimapäivillä palkittiin rohkeita kiertotalousosaajia

Vuoden Vääntäjä -palkitut
Facebooktwitterlinkedin

Pitkän uran jätehuollossa tehnyt Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio on saanut Vastuullisen jätehuollon veturi -tunnustuksen.

Jätelaitosten yhteistyö- ja edunvalvontajärjestö Suomen Kiertovoima ry KIVO halusi palkita Kallion jätehuollon pitkäjänteisestä kehittämisestä.

”Pirkanmaalla hän on ollut luomassa toimintamallia, jonka jätehuoltojärjestelmässä asukas on kuningas. Pirkanmaalaisilla on monipuoliset ja asiakasystävälliset palvelut sekä maan edullisimmat jätemaksut. Alueella on Pirkanmaan Jätehuollon ja sen tytäryhtiöiden voimasta noussut lukuisia omia käsittelylaitoksia sekä kokonainen kiertotalouskeskus”, luetteli KIVOn hallitus palkinnon perusteluissa.

Lounais-Suomen Jätehuolto on Vuoden vääntäjä

KIVO jakoi marras-joulukuun vaihteessa pidetyillä Kiertovoimapäivillä myös toisen perinteikkään palkinnon, Vuoden vääntäjä -tunnustuksen.

Tällä kertaa Vuoden vääntäjän kiertopalkinto meni poikkeuksellisesti koko yhtiölle yhden asiantuntijan sijaan.

Suomalaisella jätelaitoskentällä Lounais-Suomen Jätehuollolla on ollut edistyksellinen rooli poistotekstiilin keräyksen ja kierrätyksen aikaansaamisessa. Yhtiö on tehnyt suuren pioneerityön poistotekstiiliekosysteemin rakentamiseksi Suomeen. Tuosta työstä KIVOn hallitus halusi LSJH:lle tunnustuksen antaa.

”Yhtiö on lähtenyt selättämään isoa haastetta epävarmassa toimintaympäristössä.”

Kiertovoimapäivillä oli ennätyssuuri yleisö, yhteensä noin 360 osanottajaa. Päiville saapui jätehuollon ja kiertotalouden asiantuntijoita ympäri Suomea sekä alasta kiinnostuneita opiskelijoita.

Kuvat: KIVO/ Kaisa Halme.

Facebooktwitterlinkedin