Koukkujärvi keskiöön tonttikaupalla

Pirkanmaan Jätehuollon, Nokian kaupungin ja Verten edustajat
Facebooktwitterlinkedin

Pirkanmaan Jätehuolto ostaa Nokian kaupungilta bio- ja kiertotalouden ECO3-alueella sijaitsevat Koukkujärven jätekeskuksen kaksi tonttia, yhteensä 60 hehtaaria. Kaupan arvo on 2,5 miljoonaa euroa.

”Tonttien hankinta mahdollistaa paremmin toimintojen kehittämisen tulevien vuosien aikana. Alueelle valmistuu biolaitoksemme ja BIG-kaasuntankkausasema. Laitoksessa tehdään biojätteistä ja lietteistä biokaasua sekä lannoitteita. Kehitämme alueella myös jätteen vastaanottoa ja mullan tuotantoa”, Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio kertoo.

Kallion mukaan tontin hankinta mahdollistaa myös tulevaisuuden investoinnit muun muassa aurinkovoimaan, vetytehtaaseen sekä hiilidioksidin talteenottoon.

Pirkanmaan Jätehuolto haluaa panostaa nyt tulevaisuuden energiaratkaisuihin.

Koukkujärven vanha kaatopaikka on kasvanut viime vuosina kiertotalouden keskukseksi. Pirkanmaan Jätehuollon jätekeskus on sijainnut tontilla jo vuodesta 1995.

 

Kuva: Eino Ansio. Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio, biolaitoksen laitosmestari Tommi Jaakkonen, Nokian kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen ja kaupungin kehitysyhtiö Verten toimitusjohtaja Sakari Ermala seuraavat biolaitoksen valmistumista ECO3-kiertotalousalueella.

Facebooktwitterlinkedin