Korporaatiosta kasvufirmaan: Kalle Saarimaa lähti Fortumista Tanan toimitusjohtajaksi

Kuva Elina Saarinen: Kalle Saarimaan toimisto sijaitsee nyt Tanan pääkonttorilla, liki satavuotiaassa Jyväskylän Schaumanin linnassa.
Facebooktwitterlinkedin

Vuodesta 2014 Ekokemillä ja Fortumilla jätehuoltoa ja kiertotaloutta rakentanut Kalle Saarimaa kutsuttiin kesäkuussa Tana Oy:n toimitusjohtajaksi entisen toimitusjohtajan Kari Liuskan siirtyessä yhtiön hallitukseen.

”Näin Tanan kasvupotentiaalin ja päätin lähteä. Olen ollut pitkään töissä korporaatiossa. Pienemmän kasvufirman ja laitevalmistajan johtaminen on mielenkiintoinen tehtävä”, Saarimaa kertoo.

Tana on toki Saarimaalle jo entuudestaan tuttu, sillä hän on toiminut Tanan hallituksessa vuodesta 2021 lähtien. Tanan joustavuus ja verkostomaisen organisaatiomallin kyvykkyys ovat tehneet Saarimaahan vaikutuksen.

Johtajana hän kuvailee itseään vaativaksi mutta ihmisläheiseksi sparraajaksi. Tanan yli 50 hengen tiimin henkeä hän kehuu hyväksi, samoin yrityksen hyvämaineista brändiä.

Uusia markkinoita

Espoossa kahden lapsen ja vaimon kanssa asuva Saarimaa matkustaa Tanan pääkonttorille Jyväskylään yleensä pariksi kolmeksi päiväksi viikossa. Vapaa-aikaa tasapainottavat liikuntaharrastukset kuten padel, golf, lenkkeily ja vaeltaminen. Äskettäin hän saapui vaellusreissulta Islannista.

Syyskaudella Saarimaa käy tapaamassa Tanan verkoston kumppaneita ja asiakkaita niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Isoja markkinoita Tanalle on esimerkiksi Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa ja Brasiliassa.

”Seuraavaksi alamme täsmentää viiden vuoden suunnitelmaamme ja mietimme, mitkä yritysostot tukevat strategiaa. Avaamme uusia markkinoita ja tuomme uusia tuotteita tuoteperheeseen”, Saarimaa linjaa.

Kuva Elina Saarinen: Kalle Saarimaan toimisto sijaitsee nyt Tanan pääkonttorilla, liki satavuotiaassa Jyväskylän Schaumanin linnassa.

Facebooktwitterlinkedin