Kuinka Suomi pääsee biokaasun tuotannossa neljän terawattitunnin tavoitteeseen ja kehittää samalla ravinnekiertoa? – Biotalouspäivät järjestetään jo 14. kertaa

Biokaasulaitos
Facebooktwitterlinkedin

Kaksipäiväiset Biotalouspäivät pidetään 20.–21. syyskuuta Oulussa sekä virtuaalisesti etäyhteyksin.

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry:n (SBB) järjestämästä kaksipäiväisestä seminaarista on muodostunut biokaasun ja ravinteiden kierrätyksen valtakunnallinen päätapahtuma.

 

Viskaalin tilalle

Biotalouspäivien ohjelma antaa monipuolisen katsauksen siihen, kuinka biojätteiden ja ravinteiden kierrätys sekä biokaasumarkkinat ovat Suomessa kehittymässä.

SBB:n hallituksen puheenjohtaja Mika Arffman avaa päivät puhumalla kovasta tavoitteesta: Biokaasun tuotanto on tarkoitus nostaa neljään terawattituntiin vuoteen 2030 mennessä Suomessa. Kuinka tämä onnistuu? Missä ollaan nyt?

Osanottajat pääsevät päivien aikana tutustumaan paikallisiin biokaasu- ja ravinnekiertoratkaisuihin.

Esimerkiksi Viskaalin tilan isäntä Heikki Räinä kertoo energiatehokkuuden ja materiaalitehokkuuden välisestä kytköksestä käytännössä. Kuljetusyrittäjä Tero Liukas kertoo mädätteen kuljetuksesta ja levittämisestä maatiloilla.

Ensimmäisen seminaaripäivän lopuksi valitaan vuoden Bionääri ja illallistetaan yhdessä.

Toinen seminaaripäivä keskittyy biokaasuun. Puheenvuoron käyttävät muun muassa ministeri Timo Harakka ja europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen.

Biokaasualan toimijat kertovat kokemuksistaan ja uusista bisnesratkaisuista. Lopuksi vieraillaan Ruskon kiertotalouskeskittymässä.

 

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Adobe Stock. Biokaasun tuotannon odotetaan Suomessa kasvavan.

Facebooktwitterlinkedin