Kuituyhtiö Spinnova valmistautuu tuotannon laajentamiseen – kumppanina Rejlers

Kuva: Spinnova. Ekologinen kuitu syntyy suomalaisteknologialla puusta tai esimerkiksi tekstiili-, nahka- tai maatalousjätteestä.
Facebooktwitterlinkedin

Teknisen alan suunnittelu- ja konsulttiyhtiö Rejlers Finland valmistelee Spinnovalle kuitutuotantoon liittyvän prosessiteknologiapaketin.

Prosessiteknologiapaketin valmistelu on osa Spinnova-kuidun tuotannon laajentamissuunnitelmaa.

Paketti sisältää asiantuntija- ja suunnittelutyön, vaatimusten määrittelyn sekä tulevien tuotantolaitoksen mitoituksen.

Ensimmäinen tehdas Jyväskylässä

Spinnovan patentoimalla teknologialla voidaan valmistaa kestävää tekstiilikuitua sekä puusta että erilaisista jätevirroista. Prosessissa ei käytetä haitallisia kemikaaleja.

Ensimmäinen Spinnova-kuitua tuottava tehdas käynnistyi viime vuonna Jyväskylässä. Spinnovan ja brasilialaisen sellujätin Suzanon puoliksi omistamaa laitosta operoi kaksikon yhteisyritys Woodspin.

Pohjana tulevaisuuden tehtaille

”Prosessiteknologiapaketin valmistelu on tapa formalisoida Woodspinin ensimmäisestä tehtaasta kerätyt opit ja luoda skaalattavissa oleva teknologiapaketti tulevaisuuden tehtaille”, kuvailee johtaja Teemu Lindberg Spinnovasta.

Ensi vaiheessa valmistelutyön tuloksia hyödynnetään Lindbergin mukaan Woodspinin toisen tehtaan toteutettavuussuunnittelussa.

”Samaa pakettia voidaan hyödyntää myös laajemmin, kun suunnitellaan muista kuin puupohjaisesta raaka-aineesta kuitua valmistavia tehtaita.”

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: Spinnova. Ekologinen kuitu syntyy suomalaisteknologialla puusta tai esimerkiksi tekstiili-, nahka- tai maatalousjätteestä.

Facebooktwitterlinkedin