Kulttuurille oma laitelainaamo

Facebooktwitterlinkedin

Kuva: Elina Saarinen. Live Herring ry:n projektikoordinaattori Soile Ollikainen ja Jyväskylän taidemuseon museomestari Jarkko Kaunismäki kertovat, että laitelainaamon kautta on jaettu esimerkiksi audiovisuaalisia laitteita.

 

Julkaistaan Uusiouutisten juhlanumerossa 4/17 31.5.2017.

Alkuperäinen artikkeli julkaistu Circwaste-lehdessä 1/2017.

 

Mediataideteokseen, teatteriesitykseen tai taideviikolle saattaa tarvita kalustoa, jota ei ihan jokaiselta hyllystä löydy. Kalliiden laitteiden hankinta ei enää muodosta kynnystä tai estettä luovaan toimintaan, päättivät keskisuomalaiset kulttuuri- ja taidekentän toimijat. Nyt he lainaavat toisiltaan laitteita, joita olisi liian kallista hankkia yksin. He jakavat esimerkiksi omistamiaan audiovisuaalisia laitteita yhteiskäyttöön.

Live Herring ry:n projektikoordinaattori Soile Ollikainen ja Jyväskylän taidemuseon museomestari Jarkko Kaunismäki kertovat, että jakamiseen suunnitellaan nyt digitaalista alustaa tai verkkopalvelua.

 

Jakamistaloutta

Laitelainaamo toteuttaa kiertotalouden ajatusta resurssien mahdollisimman tehokkaasta käytöstä.

Tässä vaiheessa lainaamoa on suunniteltu taide- ja kulttuurikentän vertaisryhmälle, mutta idea on monistettavissa ja laajennettavissa muuallekin.

Laitelainaamo ja sen digitaalinen alusta olivat yksi niistä ideoista, joita Jyväskylän kaupunki sai kiertotaloutta edistävässä Circwaste-hankkeessa kerätessään kansalaisilta kiertotalousideoita.

Jyväskylän kaupungin tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville kertoo, että kuutta tai seitsemää ideaa lähdetään nyt testaamaan kokeillen käytännössä.

Facebooktwitterlinkedin