Lakko vaikuttaa myös jätteenkuljetuksiin – Voi hidastaa ekopisteiden siivousta

Kuva: Elina Saarinen. Muovipakkausten keräysastia oli täynnä Jyväskylässä juuri lakon kynnyksellä. Rinki muistuttaa, ettei roskia saisi jättää astian ulkopuolelle, vaan viedä toiselle ekopisteelle tai säilyttää kotona, kunnes tyhjennykset alkavat toimia normaalisti.
Facebooktwitterlinkedin

Torstaille 1.2. ja perjantaille 2.2. kaavailtu poliittinen lakko vaikuttaa myös jätehuoltoon ja jätteenkuljetuksiin.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy varoittaa, että lakko viivästyttää Rinki-ekopisteiden tyhjennyksiä ja siivouksia sekä asiakaspalvelua.

”Muistutamme, että mikäli Rinki-ekopisteellä jonkin pakkausjätteen säiliö on täynnä, jätteet tulee joko viedä toiselle ekopisteelle tai säilyttää kotona. Pakkausjätteitä ei saa jättää säiliöiden ulkopuolelle, koska ne roskaavat ympäristöä, hidastavat ekopisteiden siivousta ja tyhjentämistä ja saattavat houkutella haittaeläimiä. Pyydämme kärsivällisyyttä ja pahoittelemme lakon aiheuttamaa vaivaa kansalaisille,” sanoo Ringin operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

Jätteet kannattaa yrittää säilyttää kotona

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton (AKT) poliittisella lakolla 1.-2.2.2024 on todennäköisesti vaikutuksia myös kiinteistöiltä kerättävien jätteiden jätekuljetuksiin. Osa jäteastioita voi jäädä tyhjentämättä lakon aikana. Tähän kannattaa varautua myös kotitalouksissa.

Pääkaupunkiseudulla HSY järjestelee kuljetuksia uudelleen lakon takia. Jäteastioiden ja lietekaivojen tyhjennyspäivä todennäköisesti muuttuu.

Suurin osa HSY:n jätetyhjennyksiä tekevistä kuljettajista osallistuu AKT:n työnseisaukseen.

HSY pyytää asiakkaita säilyttämään jätteitä mahdollisuuksien mukaan kotona seuraavaan tyhjennykseen saakka, jos astiat ovat täynnä.

 

Liukkauskin haittana

Pääkaupunkiseudulla jätteiden keräämistä haittaavat parhaillaan myös erittäin liukkaat keliolosuhteet. HSY tiedottaa, että jäteautoja on suistunut tieltä jäisillä ja liukkailla ajoreitellä, eivätkä autot pääse kaikkiin tyhjennyskohteisiin.

“Pahoittelemme tilannetta ja toivomme olosuhteiden paranevan ensi viikoksi. Vaikka autojen renkaissa on lumiketjut, ajaminen on paikoitellen mahdotonta. Henkilövahinkoja ei ole onneksi tullut tieltäsuistumisissa, mutta iso ja painava jäteauto on hengenvaarallinen, jos se lähtee liukumaan tiellä”, jätehuollon käyttöpäällikkö Juho Nuutinen toteaa HSY:n tiedotteessa.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Elina Saarinen. Muovipakkausten keräysastia oli täynnä Jyväskylässä juuri lakon kynnyksellä. Rinki muistuttaa, ettei roskia saisi jättää astian ulkopuolelle, vaan ne tulisi viedä toiselle ekopisteelle tai säilyttää kotona, kunnes tyhjennykset alkavat toimia normaalisti.

Juttua päivitetty 1.2.24 klo 9:07: Lisätty tieto liukkaiden kelien vaikutuksesta jätekuljetuksiin.

Facebooktwitterlinkedin