Poliittinen lakko vaikuttaa arjen peruspalveluihin – myös jätekuljetuksiin ja lietekaivojen tyhjennyksiin viivästyksiä

Jäteastiat lumessa. Kuva: Shutterstock.
Facebooktwitterlinkedin

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on kertonut liittyvänsä mukaan poliittiseen työnseisaukseen, joka vaikuttaa laajasti liikenteeseen ja muihin toimintoihin torstaina 14.12.23 kautta Suomen.

Ammattiliitot ovat ilmoittaneet työtaistelutoimista torstaille 14.12.23. Lakossa on mukana osa niistä kuljetusyrityksistä, jotka hoitavat jätteenkuljetuksia.

AKT:n työnseisauksen takia suuri osa torstain jäteastioiden tyhjennyksistä jää tekemättä tai siirtyy myöhemmäs ainakin suurimmilla kaupunkiseuduilla.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n alueella lakko vaikuttaa kaikkiin kiinteistöiltä kerättäviin jätelajeihin. Myös Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle sovittuja jätevesien sako- ja umpikaivojen tyhjennyksiä joudutaan siirtämään.

HSY tekee osan tyhjennyksistä jo ennakkoon tänään keskiviikkona, ja jatkaa paikkaamista perjantaina ja tarvittaessa lauantaina.

Myös Mustankorkea kertoo lakon vaikuttavan alueen jätekuljetuksiin. Kuljetuskumppanit ovat kuitenkin alkaneet ajaa viikon reittejä etupainotteisesti.

Facebooktwitterlinkedin