Lihaton maanantai ja muita vinkkejä työpaikalle

Facebooktwitterlinkedin

Kokeilkaa työpaikalla nelipäivästä työviikkoa ja suosikaa etätyötä, niin työmatkoihin kuluu vähemmän fossiilisia polttoaineita. Vaihtakaa työkavereiden kanssa vegaaniruokareseptejä. Pitäkää yhdessä lihaton maanatai ja pyörällä töihin -viikko. Hankkikaa kimpassa energiaa säästäviä ratkaisuja kunkin kotiin. Perustakaa töihin tavaranvaihtopiste, jonne jokainen voi tuoda itselleen tarpeettomia, mutta käyttökelpoisia esineitä, joita joku toinen voi vielä tarvita. Samaa voi soveltaa vaatteisiin.

Esimerkiksi tällaisia vinkkejä antaa opas (Sustainable Lifestyle Options and Opportunities)  arjen kestävistä toimintatavoista, joita voi ottaa käyttöön työpaikoilla.

 

YK:n ympäristöohjelma on nyt koonnut tämän raportin ja lukuisia muita tietopaketteja kiertotaloudesta, kestävästä tuotannosta ja kulutuksesta sekä vihreästä teollisuudesta One Planet -verkostonsa verkkosivuille kenen tahansa käyttöön.

 

Kuva: Scanstockphoto. Kahvin ympäristövaikutukset ovat suuret, joten työpaikkaa voi muuttaa hitusen ympäristöystävällisemmäksi kiinnittämällä huomiota kahvitaukoihin: keittäkää vain juuri sopiva määrä kupposia.

Facebooktwitterlinkedin