Lindström tekstiilikierrättäjä Resterin omistajaksi – Tavoitteena tekstiilien suljettu kierto ja kansainväliset kierrätysmarkkinat

Resterin uusiokuitua
Facebooktwitterlinkedin

Poistotekstiilejä kierrättävän Rester Oy:n maaliskuinen rahoituskierros on tuonut yhtiölle lisää sijoituksia ja omistajia.

Resterin toiseksi suurimmaksi omistajaksi nousi kierrokselle osallistunut tekstiilipalveluyritys Lindström Group.

”Tämä yhteistyö oli meille jo alusta alkaen strateginen kumppanuus. Olemme toimialamme edelläkävijä ja haluamme vauhdittaa koko tekstiilitoimialan systeemistä muutosta”, sanoo Lindström-konsernin toimitusjohtaja Juha Laurio.

Laurio uskoo, että vähäpäästöisemmät kierrätyskuidut korvaavat jatkossa yhä enenevässä määrin neitseellisiä kuituja erilaisissa tekstiileissä.

”Entistäkin tiiviimpi yhteistyö Resterin kanssa viimeistelee kiertotalouden mukaista toimintamalliamme ja tukee tekstiilien suljetun kierron tuotekehitystä, jossa elinkaarensa päässä oleva tekstiili kierrätetään uusiokuiduksi takaisin kankaan valmistukseen.”

Lindströmin strategisena tavoitteena on kierrättää poistotekstiilinsä sataprosenttisesti vuoteen 2025 mennessä.

 

Mukaan myös Taaleri ja Besodos

Resterin toimitusjohtaja Outi Luukko korostaa, että yhteistyön tavoitteena on koko ajan ollut tekstiilien kiertotalouden kehittäminen.

”Lindström on ollut mukana lähes alusta alkaen Resterin toiminnassa ja heittäytynyt kanssamme ratkomaan poistotekstiilien kierrättämisen haasteita, ja näenkin osakkuuden erittäin luontevana askeleena yhteistyömme syventämisessä”, Luukko sanoo.

”Yhteinen tavoitteemme on jatkossa laajentaa Resterin toimintaa kansainvälisille markkinoille.”

Rahoituskierroksella Resterin omistajiksi tulivat myös Taaleri Sijoitus Oy ja Besodos Investors Oy.

Pohjoismainen pääomarahastoyhtiö Taaleri pyrkii edelläkävijäksi kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Besodos on vuonna 1995 perustettu perheomisteinen sijoitusyhtiö, joka myös satsaa etenkin kestävän kehityksen yrityksiin.

 

Poistotekstiilit uusiokuiduksi

Vuonna 2019 perustettu Rester Oy avasi kierrätyslaitoksen Paimioon vuonna 2021. Laitos käsittelee poistotekstiilejä ja tuotannon sivuvirtoja uusiokuiduksi ja -raaka-aineiksi. Jalostusprosessin aikana tekstiilit avataan mekaanisesti kuiduiksi.

Rester-kierrätyskuitua voidaan käyttää monilla aloilla vaihtoehtona neitseelliselle raaka-aineelle. Yhtiön asiakaskunta koostuu tekstiilejä käyttävistä yrityksistä, jotka toimittavat sille poistotekstiilejä, sekä yrityksistä, jotka käyttävät Rester-kuitua omassa tuotannossaan tai omissa tuotteissaan.

Resterin pääomistaja on työvaatevalmistaja Touchpoint Oy.

 

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemia-lehti.

Kuva: Elina Saarinen. Uusiokuitupaaleja Resterin kierrätyslaitoksessa Paimiossa.

Facebooktwitterlinkedin