Luomoa voitti Kasvu Openin

Vuoden Kasvuyritykset 2021
Facebooktwitterlinkedin

Bio- ja kiertotalouden Kasvupolun finalisti Luomoa Oy on valittu Vuoden kasvuyritykseksi.

Luomoa Oy voitti pienten yritysten sarjan valtakunnallisessa Kasvu Open -kasvuyritystapahtumassa. Keskisuurten yritysten sarjan voitti Unikie Oy.

Savonlinnalainen Luomoa Oy on kehittänyt uudenlaisen, modulaarisen sisärakentamisen järjestelmän. Sen ansiosta sekä uudis- että saneerauskohteissa voidaan toteuttaa muuntojoustavia tiloja ekologisesti, tarkasti ja aikaa säästäen.

Luomoan toimitusjohtaja Mika Vihavainen pitää Kasvu Open -voittoa merkittävänä tunnustuksena, joka vahvistaa yrityksen uskottavuutta keskusteluissa esimerkiksi pääomasijoittajien kanssa.

”Voitto osoittaa, että meidän konseptimme alkaa olla kohdallaan. Ajatuksenamme on, että rakennukset ovat komponenteista koostuvia rakennelmia, ikään kuin palapelejä, joita voi käyttötarpeen muuttuessa uudistaa. Sitä kautta vältetään isot materiaalihukat tai peräti purkutilanteet. Jos isojen materiaalivirtojen ja suurien volyymien toimialalla eli rakentamisessa pystytään käyttämään kiertotalousratkaisuja, se vaikuttaa päästöihin hyvin paljon”, Vihavainen sanoo.

Vihavaisen mukaan Luomoalla on jo tuotteet ja palvelumallit, joita tarvitaan rakennusalan kiertotaloussiirtymässä. Seuraavina vuosina yritys keskittyy teolliseen toimintaan.

”Luomoalla on vahvoja näyttöjä kasvusta ja vahva myyntiputki, joka on avautumassa kansainvälisille markkinoille. Yrityksen toiminnan keskiössä on vahva kiertotalousajattelu”, valtakunnallisen tuomariston puheenjohtaja Lennu Keinänen kehuu.

 

Satoja sparrattuja

Vuoden kasvuyritykset valittiin Kasvu Openin Kasvupolku®-sparraukseen osallistuneiden kasvuyritysten joukosta. Sparraukseen haki yli 500 kasvuyritystä. Sparraukseen valittiin yli 200 kotimaista pk-sektorin kasvuyritystä.

Kasvu Open on valtakunnallinen kasvuyritysten sparrausohjelma, joka tarjoaa maksutonta apua liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun. Sparrausten teemoja ovat esimerkiksi yrityksen markkinointi, rahoitus, kansainvälistyminen ja ulkomaankauppa. Sparraajina toimivat vapaaehtoiset kasvun asiantuntijat.

Kuva: Kasvu Open/ Matias Ulfves. Vuoden kasvuyritysten edustajat kuvassa (vasemmalta oikealle) : Jouni Salo (Unikie), Jukka Palomäki (Luomoa) ja Anna Salonen (Luomoa).

Facebooktwitterlinkedin