Wimao ja Luomoa pärjäsivät Kasvupolulla

Luomoa
Facebooktwitterlinkedin

Karjalasta kajahti tämän vuoden Kasvu Openissa. Savonlinnalainen Luomoa ja lappeenrantalainen Wimao valittiin Bio- ja kiertotalouden Kasvupolun lupaavimmiksi kasvuyrityksiksi.

Muovinkierrätysteknologian tarjoaja Wimao ja kestävän rakentamisen tuoteyritys Luomoa nousivat tuomariston valinnoiksi Bio- ja kiertotalouden tämänvuotisella Kasvupolulla.

Yritykset etenevät automaattisesti Kasvu Open -sparrausohjelman kuudenkymmenen parhaan yrityksen finalistijoukkoon.

Finalistijoukosta tuomaristo valitsee kymmenen parasta, jotka kisaavat Vuoden kasvuyritys -tittelistä. Voittaja kruunataan kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalissa lokakuun lopussa.

Bio- ja kiertotalouden kasvupolulla sparrausta sai yhteensä 16 innovatiivista yritystä, joiden ratkaisuilla on potentiaalia kiertotalouden ja biotalouden kansainvälisilläkin markkinoilla.

 

Muuntojoustavuutta

 

Luomoa toteuttaa ekologisia modulaarisia sisärakentamisratkaisuja, jotka pidentävät rakennuksen elinkaarta ja lisäävät tilojen käyttötapoja muuntojoustavasti. Yrityksen kehittämä malli soveltuu sekä uudis- että saneerauskohteisiin.

Rakentamiskonsepti säästää tarvittavia rakennusmateriaaleja.

Tuomariston mukaan Luomoa tarjoaa kiinnostavan ja ajankohtaisen ratkaisun tarpeeseen kehittää rakentamisalaa kohti kiertotaloutta. Tuomaristo kehui myös Luomoan aktiivista ja kasvuhaluista tiimiä.

 

Globaalia kasvukykyä

 

Wimao pystyy kierrättämään ja hyödyntämään uusien tuotteiden valmistuksessa sekalaistakin muovijätemateriaalia patentoimansa teknologian avulla.

Tuomaristo uskoo, että yrityksen kierrätysratkaisulla on globaalia kasvupotentiaalia. Konseptin skaalaamisessa auttaa yrityksen osaava ja kyvykäs tiimi. Tuomaristo arvosti sitä, että toiminta etenee myös käytännön tasolla.

Kasvu Open -ohjelmassa on useita Kasvupolkuja. Osallistujayrityksiä arvioidaan samoin kriteerein, joita ovat markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt.

Bio- ja kiertotalouden Kasvupolun tuomaristossa olivat Perttu Koskinen Nesteeltä, Reetta Strengell Kemirasta, Tiina Malin Kuusakoskelta, Alina Ruonala-Lindgren VTT:ltä, Tiina Mikkola Alvalta, Riina Rantsi GRK Infrasta, Tommi Äijälä Innovestorilta sekä Stepan Tirkkonen BusinessKuopiosta.

 

Kuva: Luomoa. Luomoa toteuttaa muuntojoustavia sisätilaratkaisuja, älypintoja sekä uusia tilanjaon ja akustiikan toteutuksia. Ratkaisut säästävät materiaaleja.

Facebooktwitterlinkedin