Maailman suurin olutvalmistaja etsii keinoa mäskin ravinteiden kierrätykseen – avaimena suomalaisteknologia

Kuva: Kari Nikola. Kuvassa Ecolutionin pieni testireaktori, jolla yhtiö kokeilee elintarviketeollisuuden erilaisten sivuvirtojen käsittelyä, ensi vaiheessa olutmäskin prosessointia.

Maailman suurimman oluenvalmistajan ABInBevin tytäryhtiö Budweiser China on valinnut suomalaisen Ecolutionin teknologian pilottihankkeeseensa, joka pyrkii palauttamaan olutmäskin sisältämät ravinteet takaisin viljelykiertoon. Budweiser Chinan kumppanina projektissa toimii Kangfen Biotech, joka on Ecolutionin ja Shanghai Shuiwei Environmental Technologyn yhteisyritys. Lisäksi hankkeeseen osallistuu paikallinen ohrantuottaja. Kangfen Biotechin tiimissä on mukana muun muassa Helsingin yliopiston mikrobiologian ja maaperän tutkijoita. Pilottiohjelmaa varten rakennetaan Kiinassa bioreaktori, joka perustuu Ecolutionin kehittämään ratkaisuun. ”Päänavaus maailmalle” ”Olemme kehittäneet mikrobiologista prosessia hyödyntävää reaktoria toistakymmentä vuotta”, kertoo Ecolutionin toimitusjohtaja Pasi Himanen. ”Tämä on Ecolutionille ja patentoidulle teknologiallemme merkittävä päänavaus maailmanlaajuiselle toimialalle.” Budweiser Chinan tutkimus- ja testausohjelman tavoitteena on vähentää kemiallisten lannoitteiden ja torjunta-aineiden käyttöä sekä parantaa viljelymaan ravinnetasapainoa ja hiilensidontakykyä. ”On kiinnostavaa tutkia suomalaisen teknologian mahdollisuuksia edistää kestävän kehityksen tavoitteitamme ja sitoutumistamme älykkääseen maatalouteen”, sanoo Budweiser Chinan kestävän kehityksen apulaisjohtaja Yanmin Wang tiedotteessa. Poikkeuksellisen nopeasti toimiva reaktori Ecolutionin teknologian ydin on yhtiön mukaan bioreaktorin rakenne, joka ilmastaa käsiteltävää massaa erityisen tehokkaasti....

Tilaa Uusiouutiset-lehden digitunnukset kestotilauksena! Saat henkilökohtaiset tunnukset kaikkeen Uusiouutisten digisisältöön, kuten uutiskirjeen vain tilaajille -uutisiin, verkkoartikkeleihin ja Uusiouutisten näköislehteen sekä pääsyn sähköiseen arkistoon. HUOM: Kiertotalouden erikoislehti on hyvä ammatillisen osaamisen kehittämisen väline, joten voit pyytää tilausta myös työnantajaltasi.

Tilaa tunnukset