Miljoonaluokan rahoitusta Business Finlandin veturi- ja haastajayrityksille

Business Finland on tehnyt rahoituspäätöksiä
Facebooktwitterlinkedin

Liikkuvien työkoneiden päästövähennyksiin tähtäävän Forward’27-ohjelman yritykset Ponsse ja Epec ovat saaneet Business Finlandilta 10 miljoonan euron rahoituspäätöksen.

Business Finland on tehnyt positiiviset 10 miljoonan euron rahoituspäätökset kolmelle muullekin haastajaluokan veturiyritykselle ja yhden 20 miljoonan rahoituspäätöksen veturiyritykselle.

Lisäksi Business Finland varautuu rahoittamaan veturiyrityksen ekosysteemiä 50 miljoonalla eurolla ja haastajaluokan veturien ekosysteemiä 20 miljoonalla.

Ekotehokkuutta materiaalivirtoihin

Konecranes saa 20 miljoonan veturiyrityksen rahoituksen Zero4-projektilleen. Siinä digitalisoidaan materiaalivirran hallinta ekotehokkuuden, automaation ja työntekijöiden osaamisen näkökulmasta.

10 miljoonan haastajarahoituksen saavat Ponssen ja Epecin lisäksi Bittiumin, Danfoss ja Orion.

Lähes neljänsadan miljoonan euron vaikutukset

Rahoituspäätökset ovat jatkoa joulukuussa 2022 tehdyille päätöksille. Joulukuussa rahoitetut sekä nyt rahoitettavat yritykset sitoutuvat yhteensä 375 miljoonan euron tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan lisäyksiin rahoitettujen projektiensa aikana.

”Veturiyritysten kolmannen haastekilpailun kaikki voittajat ovat alansa eturivin yrityksiä, joiden TKI-investointeja vauhditamme Suomen kilpailuedun kehittämiseksi”, sanoo Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola.

Kuva: BusinessFinland.

Facebooktwitterlinkedin