”Minulla on aina omat kassit mukana”

Facebooktwitterlinkedin

Näin laulaa vauva.fi-keskustelupalstoilta sanoitusideansa käärivä Kalevauva-yhtye kampanjabiisissään. Laulu on ympäristöministeriön ja Kaupan liiton yhteisen kestävää kulutusta promoavan, tällä viikolla käynnistyneen kampanjan tunnus.

Kampanjan tukijoina on joukko kaupan alan yrityksiä: S-ryhmä, K-ryhmä, Lidl Suomi Ky ja Tokmanni Oy. Nämä ovat tehneet vapaaehtoisen ns. Green Deal -sopimuksen ympäristöministeriön kanssa. Sen tavoitteena on vähentää muovikassien kertakäyttöä ja muovijätettä.

Ympäristöministeriön ja Kaupan liiton välinen sopimus on vähentänyt nopeasti muovikassien ja -pussien käyttöä kaupan alalla ensimmäisen sopimusvuoden aikana. Muovikassisopimuksen piirissä on tällä hetkellä yli 1 100 yritystä, mikä tarkoittaa käytännössä yli 3300 myymälää. Muovikassien kulutus on laskenut kaikissa kauppaketjuissa.

kassi-info.fi kertoo Suomen ympäristökeskuksen Optikassi-tutkimukseen viitaten, että yli 90-prosenttisesti kierrätysmuovista valmistettu ostoskassi on kassivaihtoehdoista kaikkein ilmastoystävällisin valinta. Kiertokassia voidaan käyttää uudelleen monin eri tavoin, mikä edelleen pienentää sen ympäristövaikutuksia. Se päihittää esimerkiksi puuvillaisen kangaskassin.

Facebooktwitterlinkedin