Nimekkäitä puhujia Göteborgiin

Facebooktwitterlinkedin

Sähkö- ja elektroniikkaromu virtaa länsimaista Afrikan dumppausalueille. Sähköromun laiton vienti kehittyviin maihin on yhtenä aiheena Göteborgin Circular Materials -konferenssissa 7. – 8. maaliskuuta.

Paneelikeskustelussa The E-waste tragedy -dokumenttielokuvan ohjaaja Cosima Dannoritzer puhuu siitä, millaisia ohjauskeinoja, yhteystyötä, rangaistuksia ja lainsäädäntöä tarvittaisiin ongelman ratkaisemiseksi.

Sähkö- ja elektroniikkaromun lisäksi kaksipäiväisen konferenssin aiheina ovat kiertotalouden monet näkökulmat. Esimerkiksi avajaispäivänä 7. maaliskuuta puhutaan kulutustrendeistä ja politiikasta, rahoituksesta, uudelleenkäytöstä ja -valmistamisesta sekä kriittisten materiaalien suljetuista kierroista. 8. maaliskuuta aiheina ovat tulevaisuuden teknologiat ja liiketoimintamallit, tekstiilit, sähköautot sekä kiertotalouskoulutus.

Korkean profiilin konferenssin puhujat ovat kiertotalouden päättäjiä ja asiantuntijoita ympäri maailmaa. Mukana ovat esimerkiksi UNEPin resurssipaneelin puheenjohtaja Janez Potočnik, Michał Kubicki Euroopan komissiosta sekä Anders Wijkman Rooman Klubista.

Noin sadan puhujan joukossa on myös paljon suomalaisia asiantuntijoita.

Göteborgin konferenssin alla ja jälkeen järjestetään kaksi laitosvierailua Stena Recyclingille ja Max IV -laboratorioihin.

Tutustu tarkemmin ohjelmaan: http://www.circularmaterialsconference.se/

Facebooktwitterlinkedin