Nyt on oikea hetki minimoida hukka! – Yritysten materiaalikatselmustukea lisättiin

Facebooktwitterlinkedin

Materiaalihävikin todellinen hinta on jopa 25-kertainen yrityksen jätekustannuksiin verrattuna.


Tämä on vain yksi syy siihen, miksi materiaalihävikki kannattaa laittaa kuriin. Raaka-aineiden osuus liikevaihdosta on monilla teollisuuden aloilla noin 50-80 %.

Pk-yrityksissä materiaalikatselmuksilla on löydetty keskimäärin jopa 3-5 % liikevaihtoa vastaava säästöpotentiaali siitäkin huolimatta, että materiaalien käyttö on tyypillisesti jo valmiiksi tehokasta. Katselmuskonsultti käy systemaattisesti läpi yrityksen materiaalivirrat ja auttaa tunnistamaan tehostamiskohteet sekä laskee hukalle todellisen hintalapun.

Vuoden alusta materiaalikatselmusten rahoitus siirtyi työ- ja elinkeinoministeriöstä Business Finlandille ja samalla rahoituksen ehdot muuttuivat.

Käytännössä tukea katselmuksen teettämiseen saa aiempaa enemmän. Tuki on 50 % materiaalikatselmuksen kokonaiskustannuksista, joihin sisältyy ulkopuolisen materiaalikatselmusasiantuntijan kustannukset sekä 0-20 % laskennallinen lisä rahoituksen hakijan eli katselmoitavan yrityksen kustannuksia.

Yksittäisen materiaalikatselmuksen maksimituki on 15 000 euroa, mutta samaan yritykseen voidaan tehdä useampia katselmuksia.  Alkuvuodesta Suomeen koulutettiin myös uusia materiaalikatselmoijia, jotka auttavat yrityksiä rahoituksen hakuprosessista lähtien.

Lue lisää materiaalikatselmuksista ja sen rahoituksesta.

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Facebooktwitterlinkedin