Oppisopimuskoulutuksella kätevä ja pätevä osaaja

Kuva: Alina Starzak (vas.) teki oppisopimuskoulutuksessa opinnäytetyönään jätehuoltosuunnitelman Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Porttipuiston myymälälle. Kierrätyskeskuksen valmentaja ja työpaikkaohjaaja Mari Ahon (oik.) mukaan opiskelijoiden tekemät huomiot ja kehitystehtävät ovat auttaneet koko organisaatiota. ”Oppisopimuskoulutuksen kautta organisaatio saa pätevää ja osaavaa henkilöstöä omalle alalle”, Syklissä ympäristöhuollon osaamisalan vastuukouluttajana ja projektipäällikkönä työskentelevä Katja Rautalin tietää.
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Organisaatioille oppisopimuskoulutus on matalan kynnyksen rekrytointikeino ja tapa kouluttaa juuri omaan tarpeeseen sopiva, motivoitunut osaaja.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on viime vuosina ohjannut yli 100 oppisopimuskoulutettavaa.

”Työnantajaorganisaation näkökulmasta opiskelijat ovat ehdoton etu. He ovat innokkaita ja sitoutuneita ja näkevät asiat uudesta näkökulmasta. Opiskelijoilta tulee käytännönläheisiä ideoita, joiden toteuttaminen tehostaa toimintaa”, kiittää Kierrätyskeskuksen työhönvalmentaja Mari Aho.

Osaaminen kehittyy puolin ja toisin

Alina Starzak suoritti Kierrätyskeskuksessa oppisopimusopiskelijana unelmiensa tutkinnon, ympäristöalan ammattitutkinnon. Koulutusjakson jälkeen hän työllistyi Kierrätyskeskukseen.

”On aivan upeaa, että sain jäädä taloon tekemään arvojeni mukaista työtä”, Starzak sanoo.

Työnantajan kannattaakin pitää kouluttamistaan kätevistä ja pätevistä työntekijöistä kiinni.

Oppisopimuskoulutuksen toteuttaja Suomen ympäristöopisto Sykli tunnetaan ympäristöalan valtakunnallisena koulutusosaajana. Valtaosa Syklin opiskelijoista työskentelee jo alalla ja hakee koulutuksella lisää pätevyyttä ja osaamista kehittyäkseen omassa työssään.

Syklin projektipäällikkö Katja Rautalin kertoo, että Sykli suunnittelee tutkintopolun sen mukaan, mitkä tutkinto-osat sopivat kyseisiin työtehtäviin. Opintoihin kuuluvat harjoitustyöt, kehitystehtävät ja näyttötyöt auttavat kasvattamaan sekä opiskelijoiden että organisaation osaamista.

”On tehty jätehuoltosuunnitelmia, parannettu prosesseja ja luotu ohjeistuksia”, Rautalin kertoo. Opiskelijoiden onnistuminen oman osaamisensa kehittämisessä näkyy:

”On ihana nähdä, kuinka opiskelijat puhkeavat työpaikalla kukkaan.”

Nosto-hanke
Nosto-hanke on saanut EU-rahoitusta.

Lue lisää oppisopimuksella työllistyneen Alinan kokemuksista:

Nosto-hankkeen toimesta ohjattiin 45 opiskelijaa suorittamaan Ympäristöalan ammattitutkintoa.

Kuva: Sykli. Alina Starzak (vas.) teki oppisopimuskoulutuksessa opinnäytetyönään jätehuoltosuunnitelman Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Porttipuiston myymälälle. Kierrätyskeskuksen valmentaja ja työpaikkaohjaaja Mari Ahon (oik.) mukaan opiskelijoiden tekemät huomiot ja kehitystehtävät ovat auttaneet koko organisaatiota. ”Oppisopimuskoulutuksen kautta organisaatio saa pätevää ja osaavaa henkilöstöä omalle alalle”, Syklissä ympäristöhuollon osaamisalan vastuukouluttajana ja projektipäällikkönä työskentelevä Katja Rautalin tietää.

Facebooktwitterlinkedin