PHJ:stä tulee Salpakierto Oy

Facebooktwitterlinkedin

Kuntaomisteinen jäteyhtiö Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy vaihtaa nimeään. Ensi vuoden alussa yhtiön nimeksi tulee Salpakierto Oy.

”Jätehuolto on vuosien saatossa muuttunut loppusijoituksesta materiaalina hyödyntämiskelpoisten raaka-aineiden kierrättämiseksi uusiokäyttöön. Siksi päivitämme yhtiön nimen uuteen, tämän päivän jätehuoltotoimintaa paremmin kuvaavaan nimeen”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Johanna Rusanen.

Hänen mukaansa nykyinen nimi ei enää kuvasta yhtiön toimintaympäristöä: Jätehuollosta on siirrytty kiertotalouteen.

Nimen vaihtumisen lisäksi uudistuu yhtiön visuaalinen ilme. Jäteasemista tulee nimeltään lajitteluasemia ja Kujalan jätekeskuksen nimi vaihtuu Käsittelykeskus Salpakierroksi.

”Tavoitteena nimenvaihdoksessa on vahvistaa imagoamme kiertotalouden toimijana ja tukea niin ikään päivittyneitä strategisia tavoitteitamme. Lisäksi yhtiömme omistajissa on kuntia myös Päijät-Hämeen ulkopuolelta ja siksi halusimme yhtiölle nimen, jossa ei ole mainintaa maantieteellisestä alueesta.”

Yhtiö on toiminut lähes 30 vuotta. Nimenvaihdos osuu ajankohtaan, jolloin yksi yhtiön pääomistajista, Lahden kaupunki, viettää vuottaan Euroopan ympäristöpääkaupunkina.

 

Kuva: PHJ. Kujalan jätekeskus vuosien takaisessa ilmakuvassa.

Facebooktwitterlinkedin