RiverRecycle avaa kierrätyslaitokset Ghanassa ja Filippiineillä – Muoviroskaa talteen jokien lisäksi myös kaatopaikoilta

Kuva: RiverRecycle. RiverRecyclen uuden avauksen eli muovilevyvalmistuksen tarkoituksena on todistaa kierrätetyn vähäarvoisen muovin käyttökelpoisuus rakennusmateriaalina.
Facebooktwitterlinkedin

Jokimuoviroskan keräysyhtiö RiverRecycle on perustanut mekaaniset muovinkierrätyslaitokset Filippiineille ja Ghanaan. Samalla yhtiö on aloittanut muovijätteen keräämisen paikallisilta kaatopaikoilta.

Yritys on myös käynnistänyt tuotekehityksen, jossa kehitetään kerätystä jätteestä rakennustuotteita.

RiverRecycle keskittyi aiemmin vain jokien puhdistamiseen mutta ottaa nyt haltuun koko arvoketjun.

Yrityksen edistynyt strategia yhdistää kelluvan muovin poistamisen jokiverkostoista, muoviroskan keräyksen maa-alueilta ja muovin kierrättämisen.

Jokien puhdistaminen pysäyttää muovin etenemisen mereen ja tarjoaa raaka-ainetta kierrätykseen. Maalla tapahtuvan keräyksen tarkoitus on estää muoviroskan päätyminen jokiin.

Vähäarvoinen muovijäte hyötykäyttöön

RiverRecyclen uudet hankkeet Filippiineillä ja Ghanassa ovat yhtiölle merkittäviä askelia vähäarvoisen muovin hyötykäytön käynnistämisessä.

Nyt starttaavien tuotantolaitosten kapasiteetti on 1 000 tonnia vuodessa, mutta yhtiö valmistelee jo suurempia yksiköitä, joiden ansiosta muovinkeräys voi laajentua alueelliseksi.

Yhtiö on aloittanut myös muovilevyjen valmistuksen, jonka tarkoitus on todistaa vähäarvoisen kierrätysmuovin käyttökelpoisuus rakennusmateriaalina.

”Kykenemme nyt tarjoamaan ihmisille ja yrityksille konkreettisen keinon vaikuttaa ympäristön puhtauteen yksinkertaisesti valitsemalla oikeanlaisia tuotteita”, sanoo RiverRecyclen perustaja ja toimitusjohtaja Anssi Mikola.

Mikola kertoi vuonna 2019 Uusiouutisille perustaneensa yrityksen, koska hän turhautui joissa kelluviini muovilauttoihin.

”Suosimalla tuotteita, jotka on valmistettu kierrätetystä jokimuovista, yritykset ja kuluttajat ottavat askeleen kohti puhtaampaa tulevaisuutta.”

RiverRecycle on viime vuosina kerännyt lukuisia vastuullisuuspalkintoja.

Yritys on myös käynnistänyt uusia kumppanuuksia jätehuollon arvoketjussa etenkin niissä osissa maailmaa, joissa muoviroskaa pääsee runsaasti vesistöihin ja ympäristöön puutteellisen jätehuoltoinfran vuoksi.

Filippiineillä RiverRecycle on avannut toiminnan Cebussa, jossa tähdätään Manilan kaikkein saastuneimpiin alueisiin.

Bangladeshiin RiverRecycle on asentanut uusia jokipuomeja, jotka nostavat keräyskapasiteetin 200 kiloon kuukaudessa samalla kun käsittelykapasiteetti voidaan nostaa puoleen tonniin kuukaudessa.

Liiketoiminnan laajentuminen jatkuu myös Intiassa, missä Keralassa RiverRecyclen pilottiprojekti on kyennyt nostamaan jo 300 kiloa muoviroskaa yksittäisestä kanaalista. Suunnitelman mukaan tämä prosessi on tarkoitus toistaa viidessä muussa kanaalissa.

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi ja Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: RiverRecycle. RiverRecyclen uuden avauksen eli muovilevyvalmistuksen tarkoituksena on todistaa kierrätetyn vähäarvoisen muovin käyttökelpoisuus rakennusmateriaalina.

Juttua päivitetty 6.5.24 klo 15:00: Lisätty tiedot projekteista Intiassa, Bangladeshissa ja Cebussa.

Facebooktwitterlinkedin