S-ryhmä tähtää hiilinegatiiviseksi

Facebooktwitterlinkedin

S-ryhmä aikoo olla hiilinegatiivinen jo viidessä vuodessa. Yritys aikoo myös pienentää ilmastopäästöjään 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Aiempi vähennystavoite vastaavalle ajanjaksolle oli 60 prosenttia, ja sen yritys tavoitti etuajassa. Ilmastotyötä ovat siivittäneet tuulivoima ja energiatehokkuuden parantaminen. S-ryhmä on myös noussut suureksi aurinkovoiman tuottajaksi.

Energiankäytön tehostamisen ja päästöttömän sähkön käytön lisäämisen jälkeen S-ryhmälle jää edelleen pieni määrä päästöjä kompensoitavaksi. S-ryhmä aikoo ylikompensoida päästöjään eli sitoa ilmakehästä enemmän päästöjä kuin tuottaa.

Tunnustuksena ilmastotyöstään S-ryhmä on saavuttanut riippumattomassa kansalaisjärjestöjen Carbon Disclosure Projectissa parhaan tason.

S-ryhmä tarjoaa ilmastotyökaluja myös asiakkailleen. Esimerkiksi kaupan laskurilla voi laskea oman ruokakorinsa hiilijalanjäljen.

 

Kuva Scanstockphoto: Aurinkopaneeleja on käytössä S-ryhmän toimipaikoissa jo yli 50 000 ja määrä on kasvamassa yli 70 000:een.

Facebooktwitterlinkedin