Sama tunnus pakkauksiin ja niiden keräyspisteisiin

Facebooktwitterlinkedin

30.7.2015

Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Oy on muuttanut toukokuun lopussa nimensä. Uusi nimi on nyt Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy.

”Nimenmuutos tuli ajankohtaiseksi yksinkertaisesti siksi, että pakkausjäteasetuksen myötä meille tuli paljon uusia tehtäviä. Iso osa toimenkuvaamme on nyt kuluttajapakkausten keräys, eikä vanha nimi kuvastanut tätä”, muutosta perustelee Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen.

Uusi nimi on keksitty viestintätoimistossa. Tanskasen mukaan haluttiin, että nimi on suomalainen, selkeä ja ymmärrettävä.

Myös organisaation nettisivut uudistuvat. Uusi sivusto www.rinkiin.fi avataan lokakuussa. Se palvelee tuottajavastuusta huolehtivien yritysten lisäksi myös kuluttajia. Sivuilta pääsee muun muassa etsimään itseä lähimmän pakkausjätteen keräyspisteen, sillä palvelu liitetään Jätelaitosyhdistyksen ylläpitämään www.kierratys.infoon.

RINKI Oy uudistaa myös logonsa. Logo korvaa hiljalleen vanhan PYR-merkin.

Sama logoa on tarkoitus jatkossa käyttää sekä tuottajavastuunsa velvollisuuksista huolehtineiden yritysten pakkauksissa että pakkausjätteen keräyspisteissä. Näin kuluttaja tunnistaa helposti ekopisteen, jonne pakkausjätettä voi viedä.

Elokuussa RINKI Oy saa lisävahvistuksia työntekijätiimiinsä. Se on nimittänyt kehityspäällikön tehtävään jätehuoltoalalla pitkään toimineen Pia Vileniuksen. Vilenius aloittaa tehtävässä elokuun puolivälissä.

Aiemmin Vilenius on toiminut mm. Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n toimitusjohtajana ja sitä edeltäneessä Ympäristöyritysten Liitossa. Vilenius siirtyy uuteen tehtävään Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n (ent Finatex) viestintäpäällikön työstä.

Facebooktwitterlinkedin