Suomessa on töissä 100 000 ”näkymätöntä” työntekijää – Puhtausalan kampanja muistuttaa kiittämään siivoojia

Kiitä siivoojaa -päivää vietetään 4.12.23. Kuva: Puhtausala ry
Facebooktwitterlinkedin

Pohjoismaissa lanseerattu Puhtauspäivä on teemapäivä, jonka avulla kiinnitetään huomiota siivoojien tekemään arvokkaaseen työhön.

Puhtausala ry haastaa suomalaiset organisaatiot osallistumaan tempaukseen, eli kiittämään siivoojia maanantaina 4.12.2023. Puhtauspäivää vietetään tänä vuonna kaikissa Pohjoismaissa samaan aikaan.

Siivouksen puute näkyy nopeasti

Puhtaanapidon parissa työskentelee Suomessa noin 100 000 ammattilaista. Heidän työnsä on usein näkymätöntä, mutta muuttuu nopeasti näkyväksi, jos he eivät työskentele.

”Tarvitsemme osaavia puhtauden ammattilaisia, jotta suomalaisten on jatkossakin turvallista ja terveellistä matkustaa junissa, asioida kauppakeskuksissa, olla penkkiurheilijoita, harrastaa sisäliikuntaa tai mennä esimerkiksi sairaalaan”, Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Sari Mattila toteaa.

Siivousala linkittyy kiertotalouteen, sillä puhtaanapito pidentää usein esimerkiksi tilojen elinkaarta ja lisää käytettävyyttä.

Puhtausala ry:n sivuille on koottu Kiitä siivoojaa -materiaalipaketti veloituksetta käytettäväksi. Mattila toivoo, että kynnys siivoojan kiittämiseksi olisi mahdollisimman matala.

Somessa kiitoksen voi jakaa aihetunnisteella #kiitäsiivoojaa, #puhtauspäivä ja #puhtausala.

Teemapäivänä valitaan myös Puhtausalan vuoden teko 2023 -voittaja.

Kuva: Puhtausala ry.

Facebooktwitterlinkedin