Tammervoiman arinavoimala vei voiton

Tampereen liiketoimintajaosto kääntyi Tammervoiman kannalle.
Facebooktwitterlinkedin

Tammervoiman jätteenpolttolaitos vei voiton Tammerpower-kaasutushankkeesta.

Tampereen kaupungin liiketoimintajaosto päätti tiistaina 13.8.2013, että se antaa omistajaohjauksena kannatuksensa arinatekniikkaan pohjautuvalle hyötyvoimalahankkeelle.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n ja Tampereen Sähkölaitos Oy:n omistaman Tammervoima Oy:n hallitus teki heti keskiviikkona 14.8.2013 hankintapäätöksen hyötyvoimalaitoksen päälaitehankinnoista.

Hyötyvoimalaitos rakennetaan Tampereen Tarastenjärvelle. Voimalaitoksen on tarkoitus valmistua vuoden 2016 alkuun mennessä.

Työt tontilla alkavat heti syksyllä, kun hankintaneuvottelut on saatu päätökseen.

”Näyttää siltä, että kerkeämme saada laitoksen valmiiksi siihen mennessä, kun orgaanisen jätteen kaatopaikkakielto astuu voimaan”, Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Harri Kallio sanoo.

Laitos tuottaa noin 90 GWh sähköä ja 310 GWH lämpöä vuodessa. Voimalaitos maksaa 100 miljoonaa euroa.

Tammervoima-hankkeen kanssa kilpaili yritysvetoinen, Metson, BMH Technologyn ja muiden kumppaneiden suunnittelema Tammerpower-hanke. Se olisi perustunut Metson kaasutusteknologiaan.

Liiketoimintajaosto pyysi omistajaohjauksena näistä kahdesta hankkeesta vertailevat selvitykset, ennen kuin se antoi nyt tukensa arinateknologialle.

Jaosto äänesti ratkaisusta. Tammervoima voitti äänin 5-2.

Jaoston mukaan kustannukset olisivat nousseet liian suuriksi, jos jätteen energiakäytön teknologiaratkaisu olisi vaihdettu kesken valmistelun Tammervoiman arinateknologiasta Tammerpowerin kaasutusratkaisuun.

”Hankkeiden hinnoissa oli eroa ja hankkeen viivästymisestäkin olisi aiheutunut suuret kustannukset. Puhutaan kymmenistä miljoonista euroista. Olisimme mielellämme valinneet uuden vaihtoehdon, mutta valitettavasti meidän piti nyt tehdä päätös eurojen perusteella”, liiketoimintajaoston puheenjohtaja Kalervo Kummola toteaa Uusiouutisille.

Facebooktwitterlinkedin