Toppatakki talveen ja luistimet lapselle

Facebooktwitterlinkedin

28.9.2018

Yleensä kauppakeskuskäynti liittyy ostamiseen ja uuden tavaran hankkimiseen. Tänä viikonloppuna Espoon Tapiolan kauppakeskus Ainoassa pääsee päin vastoin luopumaan omistamastaan tavarasta.

Kierrätä ja säästä -tapahtumaan voi tuoda itselle tarpeetonta tavaraa ja myydä, lahjoittaa tai luovuttaa sitä uusioraaka-aineeksi.

”Tarpeettoman tavaran kierrättäminen muille tarvitseville tai raaka-aineeksi on vastuullinen teko, joka sopii niin Ainoan kuin asiakkaidemmekin arvoihin”, sanoo Ainoan markkinointipäällikkö Sanna Tuominen.

Yhteistyökumppanit HSY, Fortum ja Neste kertovat arjen ekoteoista. Lassila & Tikanoja kaartaa paikalle tietoturvapalveluautollaan sekä modernilla jäteautollaan. SPR Konttiin voi tehdä myyntikuntoisia lahjoituksia. Musti & Mirri kerää vanhoja kaulapantoja, jotka lahjoitetaan Reccu Rescuelle. Silmäaseman kautta vanhat lasit päätyvät Syn för Sagen i Afrika -järjestölle. Emmy ottaa vastaan myytäviä vaatteita ilman kuljetusmaksua.

Suomalaisia lapsiperheitä auttava Hope ry toivoo lahjoituksina erityisesti talvivaatteita ja liikunta- ja urheiluvälineitä. Lahjoitusta vastaan saa Stadiumista alennuskupongin. Tiiminvetäjä Heli Nyholm ja vapaaehtoistyöntekijä Liisa Hänninen ottivat torstaina alkaneessa tapahtumassa iloiten vastaan luistin- ja talvivaatepussit.

”Olen onnellinen jokaisesta toppatakista, koska niitä tarvitaan. Joka viikko melkein sata perhettä käy meiltä hakemassa kassillisen arjessa tarvittavaa, meille lahjoitettua tavaraa. Pääkaupunkiseudulla autamme jo reilua kahta tuhatta perhettä, joissa on yhteensä yli 6 500 lasta”, Nyholm sanoo ja kertoo autettavien määrän kasvavan vuosi vuodelta. Autettavia on jo niin paljon, että yhtä perhettä voidaan auttaa enintään viiden kuukauden välein.

Kahden perheenäidin hyväntekeväisyystyöstä alkanut yhdistys viettää ensi vuonna 10-vuotisjuhlaansa. Paikallisyhdistyksiä on jo 20 paikkakunnalla ympäri Suomea.

Hope ry tukee lahjoitusten ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Stean avulla lapsia ja nuoria myös harrastuksissa ja elämyksissä. Kesän reppukampanjassa 450 pääkaupunkilaista lasta sai oman koulurepun. Jouluna yhdistys toteuttaa myös joululahjakeräyksen sekä joulukalenterikeräyksen.

 

Kuvat Elina Saarinen. Espoon Tapiolan Ainoa-kauppakeskuksessa pääsee lahjoittamaan vaikkapa luistimet niitä tarvitseville suomalaislapsille Hope ry:n osastolla, jossa lahjoituksia vastaanottivat torstaina Liisa Hänninen ja Heli Nyholm.

Facebooktwitterlinkedin