Urbaserista tuli Verdis – ”Omistaja on vaihtunut, mutta aina on matkalla kasvettu”

Kuva: Verdis Oy. Urbaser on saanut uuden nimen ja logon. Yritys tunnetaan Suomessa nyt Verdis Oy:nä.
Facebooktwitterlinkedin

Urbaser Oy on nyt Verdis Oy.

Ranskalainen pääomasijoitusyhtiö Cube Infrastructure Managersin hallinnoima rahasto on ostanut Urbaser-konsernin pohjoismaiset liiketoiminnat. Toiminta jatkuu nyt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa Verdis Nordic -yhtiössä.

Yhtiö työllistää pohjoismaissa kaikkiaan noin 1800 ympäristönhuollon ammattilaista. Näistä noin 400 työskentelee Suomessa.

Suomen Verdis Oy:n toimitusjohtajana jatkava Jukka Koivisto näkee uuden omistajan tuovan paljon vahvuuksia:

”Pystymme tiivistämään pohjoismaista yhteistyötä ja hyödyntämään eri maiden osaamista”, hän sanoo ja jatkaa:

”Asiakkaille muutos ei näy millään tavalla. Tuttu organisaatio jatkaa nykymuodossaan. Verdis on Suomessa sama kuin Urbaser ennen. Tässä tilanteessa löysimme hyvän pohjoismaisen brändin, joka tukee strategiaamme ja puhuttele ihmisiä kaikissa Pohjoismaissa.”

 

Kasvuun tukea miljardirahastosta

Omistajamuutos tuli ajankohtaiseksi loppuvuodesta 2022, kun espanjalaislähtöisen Urbaser S.A.-konsernin yhdysvaltalaisomistaja, pääomasijoittaja Platinum Equity, huomasi päämarkkinoilla Espanjassa mahdollisuuden houkutteleviin yritysjärjestelyihin.

Omistaja päätti osittain rahoittaa järjestelyjä myymällä Urbaser-konsernista pohjoismaiset liiketoiminnot eli vajaan kymmenen prosentin Urbaser Nordic -kokonaisuuden.

Kiinnostuneista ostajatahoista uusi omistaja valikoitui vuoden 2023 aikana.

Ranskalaisella pääomasijoittajalla on neljä rahastoa, joista Verdis Groupin omistavan rahaston koko on 1,3 miljardia euroa. Rahasto on keskittynyt erilaisiin infrahankkeisiin Euroopassa.

 

Yli 20 vuotta kiertotaloutta

Jukka Koivisto ja asiakaspalvelujohtaja Hanna-Liisa Järvinen ovat yhdessä luotsanneet yhtiötä Suomessa yli 20 vuotta monien omistajavaiheiden läpi. Asiakkaat ovat tunteneet yhtiön vuosien varrella HFT Networkina, RenoNordenina, Urbaserina ja nyt siis Verdis Oy:nä.

”Olen ironisesti todennut, että elämme viisivuotistaloudessa. Omistaja on vaihtunut, mutta aina on matkalla kasvettu. Se kertoo yrityksen palvelu- ja liiketoiminnan luotettavasta kehittymisestä, että uudenlaiset ostajat ovat aina lähteneet tukemaan kasvua seuraavaan vaiheeseen”, Koivisto hymyilee.

Ranskalainen pääomasijoittaja tähtää nyt 6–8 vuoden päähän kehittäen yhtiöstä pohjoismaista kokonaisuutta. Pääkehitysalueina ovat vastuullisuus ja raportointi, logistiikka, tekniset ratkaisut, henkilöstö ja osaaminen, taloushallinto sekä kaupallisen liiketoiminnan arvoketjun kehittäminen.

Suomessa Verdis Oy:n liikevaihtoa lähdetään kasvattamaan orgaanisen kasvun kautta nykyisestä noin 60 miljoonasta 80–90 miljoonaan euroon vuoteen 2030 mennessä. Liiketoiminta pohjaa vastakin kahteen tukijalkaan: kaupan ja teollisuuden sekä julkisen sektorin toimintaan.

Lisäkasvua voi tulla myös yritysostojen kautta:

”Katsomme siihen, että meillä olisi koko ketju hallinnassa jätteiden syntypaikalta aina lajittelupuolelle ja jalostettujen uusiomateriaalien myyntiin saakka. Kasvu voi olla maantieteellistä täydennystä olemassa olevaan liiketoimintaan tai sellaisia arvoketjuun liittyviä palvelualueita, joita nyt hankimme yhteistyökumppanin tai alihankintaverkoston kautta”, Koivisto visioi.

Koiviston mukaan koko pohjoismainen organisaatio voi hyötyä suomalaisesta osaamisesta ja kokemuksesta etenkin kaupan ja teollisuuden jätehuollossa, raportoinnissa sekä digitalisaatiossa.

 

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti.

Kuva: Verdis Oy. Urbaser on saanut uuden nimen ja logon. Yritys tunnetaan Suomessa nyt Verdis Oy:nä.

Facebooktwitterlinkedin