Uusiouutiset 1/2009

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 1/2009 ilmestyi 2.2.2009. Teemoina olivat jätelogistiikka, kansainvälistyminen ja innovaatiot. Lehdessä käsiteltiin mm. seuraavia aiheita:

Riita asumisjätteistä leimahti valtakunnalliseksi

Ympäri Suomea muhineet riidat siitä, saako yksityinen jätehuoltoyritys hyödyntää ja käsitellä asumisessa syntyvää jätettä omia reittejään, roihahtivat valtakunnallisiksi.

Riita asumisjätteistä leimahti valtakunnalliseksi pdf-muodossa

Taantuma puraisee jätealaa

Viime vuosi oli koko 2000-luvun synkin konkurssien lukumäärällä mitattuna. Jätehuollon, kierrätyksen ja hyötykäytön alan yrityksillä oli enemmän maksuvaikeuksia kuin toimialoilla keskimäärin.

Taantuma puraisee jätealaa pdf-muodossa

Lujitemuovia valmistetaan suoraan kaatopaikalle

Keskipohjalaisen vene- ja kemianteollisuuden lujitemuovijätteen hyötykäyttöä vauhditetaan seudullisella hankkeella. Tehtävä on haastava, sillä kaatopaikalle päätyvästä komposiittijätteestä pitäisi kierrättää vuoteen 2020 mennessä jo 70 prosenttia.

Lujitemuovia valmistetaan suoraan kaatopaikalle pdf-muodossa

YTV:n jätevoimalapäätös poiki oikaisuvaatimuksia

YTV:n päätöksestä ostaa jätteiden käsittely palveluna Vantaan Energialta, joka rakentaa jätevoimalan Vantaan Långmossebergenin alueelle vuoteen 2014 mennessä, jätettiin määräaikaan mennessä seitsemän oikaisuvaatimusta.

Uusiolannoitteen teho haussa

Biojätteiden, lantojen ja lietteiden toimiva kierrätysinfrastruktuuri edellyttää laaja-alaista markkinaa. Tänä päivänä markkinat ovat ehkä liiaksikin jakautuneet siten, että lannat ovat maatalouden ongelma ja taajamat hyödyntävät asumisessa syntyvät sivutuotteet viherrakentamisen maanparannusaineina. Kasvien ravinnehuolto on silti osin rajallisten raaka-aineiden varassa olevien keinolannoitteiden varassa niin maataloudessa, viherrakentamisessa kuin harrastajillakin. Onko uusiolannoitteista vielä haastajiksi?

Ei ainuttakaan sekajäteastiaa

Isku Teollisuus Oy:n Lahden tehtaiden viimeisetkin sekajäteastiat poistuvat käytöstä näinä päivinä. Sekajätteen nollataso on tulosta tehtailla toteutetusta materiaalitehokkuuden kehittämishankkeesta, joka perustuu RFID-teknologiaa hyödyntävään jätehuoltopalveluun.

Viron jätehuolto keskittyy muutamien haltuun

Jätehuolto on murroksessa Virossakin. Yhteistyö suomalaisyritysten kanssa voisi tuoda ratkaisuja vaikeisiin jätehuollon haasteisiin.

Penkkaan yhä vähemmän

Yhdyskuntajätteiden kierrätys ja energiahyötykäyttö ovat lisääntyneet rajusti. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2007 kaatopaikalle sijoitettiin enää noin puolet kaikesta syntyvästä yhdyskuntajätteestä, kun viisi vuotta aiemmin kaatopaikalle meni vielä noin 62 prosenttia.

Jätetutkijat kokoontuivat Japaniin

Viides Asian-Pasific Landfill symposiumi (APLAS) pidettiin Japanin Sapporossa 22.-24. lokakuuta 2008. Osallistujia oli 21 maasta 400 henkilöä, joista neljä Suomesta.

St1 Biofuels nappasi hopeaa

Suomalainen jätteestä bioetanolia valmistava St1 Biofuels Oy on sijoittunut hopealle kansainvälisessä EEP Award -kilpailussa Lyonissa Ranskassa. Osa palkintoa oli oma messuosasto kansainvälisten suurmessujen, Pollutecin, keskeisimmällä paikalla.

Facebooktwitterlinkedin