Uusiouutiset 6/2009

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 6/2009 ilmestyi 1.10.2009. Teemoina olivat SER, ongelmajätteet ja tuottajavastuu. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

Uusi materiaali usein mahdoton kierrätettävä

Nanopinnoitteet sekä komposiittien tapaiset uudet materiaalit ovat asettaneet jätehuollon uusien haasteiden eteen. Atomin paksuisen pinnoitteen irrottamiseen ja komposiitin kierrättämiseen ei vielä löydy kustannuksiltaan järkeviä tekniikoita, minkä vuoksi materiaalit yleensä menetetään.

Uusi materiaali usein mahdoton kierrätettävä pdf-muodossa

Ongelmajätteiden määrittely mullistuu

EU:ssa valmistellaan laajaa jäteluettelouudistusta, joka muokkaa vaarallisten ja tavanomaisten jätteiden määrittelytapoja ja osittain kiristää raja-arvoja. Ehdotuksen sisältöön voi vaikuttaa vielä tämän syksyn aikana.

60 000 romuautoa teillä tietymättömillä

Monen suomalaisen ikäloppu koska rämistelee juuri pölyisillä teillä jossain päin Keniaa. Vaikka autojen kierrätystä ohjaava lainsäädäntö on ollut Suomessa voimassa jo viisi vuotta, yhä noin 60 000 romuajoneuvoa lipsuu vuosittain ohi virallisten hyötykäyttöjärjestelmien. Minne, sitä voi vain arvailla.

60 000 romuautoa teillä tietymättömillä pdf-muodossa

Kampanjalla tuhansia kännyköitä kierrätykseen

Nokia järjestää Suomessa jo kolmannen matkapuhelinten kierrätyskampanjan. Edellisen kampanjan aikana palautettiin kolmessa kuukaudessa noin 14 000 matkapuhelinta ja suuri määrä akkuja, latureita, vaihtokuoria ja rikkinäisten matkapuhelinten osia.

Älä riko lamppua!

Energiansäästölampuissa saattaa piillä työturvallisuusriski. Lamppujen keräyspisteissä, varastoinnissa ja kuljetuksessa työskentelevien olisi pidettävä lamput ehjinä, jottei syntyisi vaaraa altistua elohopealle.

Älä riko lamppua! pdf-muodossa

Moderni jätepuristintehdas tuplaa tuotantokapasiteetin

Syyskuussa vietettiin Keravan Huhtimon teollisuusalueella Europress Groupin uuden jätepuristintehtaan vihkiäisiä. Pohjois-Euroopan nykyaikaisimmaksi tituleeratun jätepuristintehtaan on tarkoitus kaksinkertaistaa Europressin tuotantokapasiteetti.

NERAsta ERP, kylmälaitteet Ekokemille

Ekokem Oy Ab on tehnyt sopimuksen tuottajayhteisö ERP Finland ry:n kanssa kylmälaitteiden kierrätyksestä. ERP tunnettiin ennen NERA ry:nä.

Työssä voi sattua

Kierrätyksen ja ympäristöhuollon toimialoilla sattui vuonna 2007 yhteensä 54 työpaikkatapaturmaa. Määrä on kasvanut hieman edellisvuodesta: vuonna 2006 tapaturmia tilastoitiin 47, sitä aiempana vuonna 43.

Työssä voi sattua pdf-muodossa

Kaiken kansan alueellinen jätesuunnitelma

Etelä- ja Länsi-Suomen alueellisen jätesuunnitelman ELSUn teko on ollut ehkä yksi Suomen kaikkien aikojen laajimmista yhteistyöponnistuksista jätehuollon saralla. Suunnitteluorganisaatiossa on mukana lähes 200 henkeä ja varsinaisen ELSUn alueella asuu 3,7 miljoonaa suomalaista.

Facebooktwitterlinkedin