Uusiouutiset 2/2010

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 2/2010 ilmestyi 10.3.2010. Teemoina olivat jätteen energiakäyttö, bioenergia ja materiaalitehokkuus. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

”Forssalainen öljylähde” toivoo verotukea

Forssassa pian käynnistyvä diesellaitos on vielä Suomen ainokainen, muttei ehkä kauaa. Ekoport ja LHJ Group uskovat diesellaitosten markkinanäkymiin — jos teknologia osoittautuu toimivaksi.

”Forssalainen öljylähde” toivoo verotukea pdf-muodossa

Lahden kaasutusvoimalassa palaa pian paljon

Lahden Kymijärven voimalaitosalueella alkavat keväällä maanrakennustyöt hankkeessa, jota erityisesti energiajakeiden käsittelijät ovat odottaneet.

”Jätevoimaloita tarvitaan”

Suomen ympäristökeskuksen johtavan asiantuntijan Risto Saarisen mukaan jätevoimaloita ja jätettä energiana käyttäviä laitoksia tarvitaan Suomessa vielä lisää.

Biohajoavalle jätteelle kaatopaikkakielto ”viipymättä”

Suomeen saadaan vihdoin kielto sijoittaa biohajoavaa jätettä kaatopaikalle. Ympäristöministeri Paula Lehtomäki uskoo, että asetus on mahdollista toteuttaa nopeastikin, ehkä jopa tämän vuoden syksyllä.

Mustasaaren jätevoimalaan kunnallinen rahoitus

Westenergy Oy Ab:n jätteenpolttolaitoshanke on edennyt ripeästi. Toimitusjohtaja Jan Teir on tyytyväinen hankkeen rahoituskuvioon. 135 miljoonan euron voimalahanke toteutetaan pitkälti kunnallisen rahoituksen kautta.

Keski-Suomen jätteidenpoltto-osoite on yhä auki

Pohjoisen Keski-Suomen kuntien omistama Sammakkokangas Oy vilkuilee melkein kaikkiin ilmansuuntiin pohtiessaan, minne viedä palavat jätteensä. Myös Jyväskylän seudun Mustankorkea Oy:n vaihtoehdot ovat avoinna.

Pohjoismaiden suurin käynnistää sähköntuotantonsa

Kaikki Ämmässuolla syntyvät kaatopaikkakaasut pystytään pian hyödyntämään sähkönä ja lämpönä. Kaasuvoimala on Euroopassa ainutlaatuinen.

Pohjoismaiden suurin käynnistää sähköntuotantonsa

Ouluun jätevoimala vuosien väännön jälkeen

Pohjoisen Suomen jätehuoltotoimijat huokaisivat helpotuksesta, että Oulun jätteenpolttolaitoksen rakentaminen käynnistyy vihdoin, vuosien taistelun jälkeen.

Ennennäkemättömän mittava jätehuollon tutkimushanke on käynnistymässä

28 suomalaista yritystä, tutkimuslaitosta ja kaupunkia on sitoutunut sijoittamaan merkittävän määrän työpanosta, aikaa ja rahaa kehittääkseen resurssitehokkuutta, jätteiden hyötykäyttöä ja kierrätystä.

Ennennäkemättömän mittava jätehuollon tutkimushanke on käynnistymässä pdf-muodossa

Jätteiden vientiä tarvitaan hyötykäyttötavoitteen saavuttamiseksi

Markku Lehtokarin kolumni pdf-muodossa

Kustannussäästöesimerkkejä joka toimialalle

Materiaalitehokkuuteen on löytynyt hyviä kotimaisia esimerkkejä. Yritykset ovat saaneet säästöä energiassa, materiaaleissa ja kustannuksissa.

Pietari etsii kumppania jätelaitoshankkeeseen

Pietari aikoo rakennuttaa kapasiteetiltaan 350 000 tonnin jätteenkäsittelylaitoksen Yaninon teollisuusalueelle. Tarjouskilpailu laitostoimittajille on parhaillaan käynnissä.

Pietari etsii kumppania jätelaitoshankkeeseen pdf-muodossa

Jätteistä energiatehoa Wienissä

Wien on hyvä esimerkki suurkaupungista, joka käyttää yhdyskuntajätteet tehokkaasti energiaksi. Envietech-kongressin osanottajat pohtivat yhdessä, kuinka hyötykäyttöä voisi vielä entisestään tehostaa.

Facebooktwitterlinkedin