Uusiouutiset 7/2010

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 7/2010 ilmestyi 4.11.2010. Teemoina olivat jätteen energiakäyttö, rakennus- ja teollisuusjätteet, vaaralliset jätteet sekä materiaalitehokkuus. Lehti käsitteli muun muassa seuraavia aiheita:

Jäteala älähti biojätetutkimuksesta

Rosk’n Roll tiedotti syyskuussa tutkimustuloksista, joiden mukaan biojätteen erilliskeräyksestä ei ole hyötyä ympäristölle. Tutkimus nostatti äläkän.

Jäteala älähti biojätetutkimuksesta pdf-muodossa

Jäteverolakiin tuli uusia verottomia jäteluokkia

Kuusi jäteluokkaa siirrettiin jäteverolain valmistelun loppumetreillä verollisista verottomiksi. Verottomuuden perusteena on se, ettei näiden jätejakeiden hyödyntämiseen ole teknisiä tai ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.

Jätelain päälinjaukset säilyivät, muutoksiakin tuli

Pakkausten täysi tuottajavastuu ja sopimusperusteinen jätteenkuljetus säilyivät hallituksen jätelakiehdotuksessa. Lausuntojen perusteella lakiesityksen yksityiskohtia kuitenkin muutettiin.

Kertakäyttötaloista kierrätysrakentamiseen

Painavan purkubetonin kierrätys on välttämätöntä tiukentuvien rakennus- ja purkujätteen kierrätystavoitteiden saavuttamiseksi. Muidenkin rakennusmateriaalien kierrätystä voitaisiin tehostaa.

Kertakäyttötaloista kierrätysrakentamiseen pdf-muodossa

Teollisuuden sivuvirroista uusia tuotteita

Suomalaisista teollisuusyrityksistä esimerkiksi Kemira ja Ruukki hyödyntävät onnistuneesti kierrätysraaka-aineita toiminnassaan. Sivuvirtojen käyttäminen uudessa tuotannossa pienentää kaatopaikoille päätyvän jätteen määrää ja parantaa jätehuollon ennustettavuutta.

Professori Clark: Jäte on huomisen raaka-aine

Yorkin yliopiston professori James H. Clark ennustaa, että jätteistä tulee tulevaisuuden raaka-ainelähteitä. Samoin teollisia prosesseja joudutaan yhä enemmän korvaamaan biojalostuksella ja sen avulla tuotetuilla tarvikkeilla.

Jäte on huomisen raaka-aine pdf-muodossa

Kolumni, Kaisa Kekki: Tavoitteena nolla kiloa rakennussekajätettä

Kolumni pdf-muodossa

Kastemadoilla kärkijoukkoon

EEP Award -ympäristöpalkintokilpailun kymmenen finalistin joukossa on matoihin perustuvaa jätevedenpuhdistusta, muovipakkausten erottelua biojätteistä ja energiatehokkaita ilmastointiratkaisuja.

Kastemadoilla kärkijoukkoon pdf-muodossa

Lajittelu on lääke lääkejätehuoltoon

Jos lääkejätteiden hävittämisketjussa menee jokin pieleen, seuraukset näkyvät maalla, merellä ja ilmassa.

Suomalaiset tyytyväisiä Münchenissä

Suomalaiset näytteilleasettajat tuntuivat tyytyväisiltä siihen, että IFAT-messut ja Entsorga yhdistyivät ympäristöalan jättimessuiksi.

Ympäristömessuilla miekkailua rahasta

Ympäristömessuilta, Jätehuoltopäiviltä ja seminaareista sai kattavan katsauksen jätealan puheenaiheisiin. Lakiuudistusten kustannusvaikutukset herättivät keskustelua.

Facebooktwitterlinkedin