Uusiouutiset 5/2008

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 5/2008 ilmestyi 3.9.2008. Lehden teemana olivat jätevirrat. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

Jätemaksuissa valtavat korotuspaineet

Kiinteistönomistaja saattaa joutua maksamaan jäteastiansa tyhjennyksestä ensi vuonna 5-15 prosenttia kalliimman hinnan kuin nyt. Polttoaineiden raju hinnannousu pakottaa kuljetusyrittäjät paikkaamaan kasvaneita kustannuksia jätteenkuljetusmaksujen korotuksilla.

Jätemaksuissa valtavat korotuspaineet pdf-muodossa

REACH vaikeuttaa uusiokäyttöä

Kemikaaliasetus eli REACH tulee vaikeuttamaan jätteistä valmistettavien uusioraaka-aineiden hyödyntämistä. Vaikeaselkoinen lainsäädäntö saattaa jopa ajaa osan uusiotuotteiden parissa toimivista yrityksistä lopettamaan toimintansa.

REACH vaikeuttaa uusiokäyttöä pdf-muodossa

Aika loppuu akkujen ja paristojen tuottajilta

Akkujen ja paristojen keräysjärjestelmän tulisi olla toiminnassa muutaman viikon kuluttua. Kentällä ei kuitenkaan ole läheskään valmista. Osa yrityksistä ei edes tiedä olevansa vastuussa käytettyjen akkujen ja paristojen jätehuollosta.

Aika loppuu akkujen ja paristojen tuottajilta pdf-muodossa

Muovix ja HFT Network samaan taloon

Muovix Oy:n omistaja Grenovia Oy aikoo merkittäväksi ympäristöhuoltoalan toimijaksi sekä Suomessa että maailmalla. Konserni osti heinäkuussa HFT Networkin ja suunnittelee myös muiden kiinnostavien alan yritysten hankintaa. Samalla Grenovia myi Kospa Oy:n Panostajalle, jonka huomassa Kospa pääsee EcoSirin kumppaniksi.

Yhdyskuntajätehuollon lainsäädännön säätelyssä runsaasti työsarkaa

Jätelain kokonaisuudistuksessa on tekemistä, sillä yhdyskuntajätehuollossa tuntuu vielä olevan runsaasti kiistakysymyksiä ja tulkinnallisia epäselvyyksiä. Tuntuma vahvistui asiantuntijoiden kuulemistilaisuudessa kesäkuussa.

100 000 tonnia jätettä ehkä Ruotsiin

Turun Oriketoon suunniteltu uusi jätteenpolttolaitos saattaa jäädä kokonaan rakentamatta. Tämä merkitsee, että Turun Seudun Jätehuollon on löydettävä muita hyötykäyttömenetelmiä ainakin 100 000 tonnille yhdyskuntajätteitä.

Jätteet kiinnostavat

Ympäristöministeri Paula Lehtomäen kolumni pdf-muodossa

Jätealan syksyn päätapahtuma lähestyy

Suomen vuoden tärkein ympäristöalojen messutapahtuma on ovella. Ympäristötekniikka 08 pidetään Helsingin Messukeskuksessa 10.-12. syyskuuta. Uusiouutiset on mukana tapahtumassa osastolla 5f44.

Facebooktwitterlinkedin