Uusiouutiset 5/2009

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 5/2009 ilmestyi 1.9.2009. Lehden osateemoina olivat mm. muovi- ja pakkausjätteet, tutkimus ja koulutus. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

Asumisjätteen keräykseen saatiin säännöt

Asuinkiinteistöjen pakkaus- ja energiajätehuolto on taas kunnallisten jätehuoltoyhtiöiden huomassa, koska ympäristökeskusten hallintopakkopäätös velvoitti Lassila & Tikanojan siirtymään pois apajilta. Asukkaille ja isännöitsijöille kiista näkyi lähinnä astiatarrojen vaihdoksina.

Asumisjätteen keräykseen saatiin säännöt pdf-muodossa

”EU:n säädökset lamauttavat muovin kierrätyksen”

Euroopan muovituotevalmistajien järjestön johtaja Alexandre Dangis pelkää, että EU:n raskas lainsäädäntö rajoittaa eurooppalaista muovien kierrätystä. Dangis uskoo, että noin 15 prosenttia tulevaisuuden muovituotteista on valmistettu kierrätysmuovista. Tämän ylittäminen vaatisi isoja muutoksia asenteissa ja normeissa.

”Eu:n säädökset lamauttavat muovin kerrätyksen” pdf-muodossa

Elektroniikka ja virtalähteet kompostoituviksi

Uusien biohajoavien tuotteiden kirjo ulottuu maataloudessa käytettävistä suojakalvoista lääkepurkkeihin, hienoelektronisiin raskaus- ja altistusindikaattoreihin sekä tavallisimmillaan kauppakasseihin ja muihin pakkauksiin. Kehitystä vauhdittaa nyt muun muassa uusiin teollisiin biomateriaaleihin tähtäävä VTT:n tutkimusohjelma.

Pilaantuneiden maiden riskinhallinnassa ei selvää ekotehostumista

Pilaantuneiden maiden riskinhallinnassa ei ole tapahtunut kehitystä, joka olisi pienentänyt maa-ainesvirtoja, lyhentänyt kuljetusmatkoja tai vähentänyt juurikaan hiilidioksidipäästöjä, selviää Suomen ympäristökeskuksen vetämän hankkeen tuloksista.

Pilaantuneiden maiden riskinhallinnassa ei selvää ekotehostumista pdf-muodossa

Preseco kasvaa bioenergialla

Suomalainen Preseco Oy kasvattaa liiketoimintaansa ympäristöteknologian alalla. Yhtiö ilmoitti kesällä kahdesta merkittävästä bioenergiaan pohjautuvasta sopimuksesta maailmalla. Yhtiön kotimainen laitos kokeilee biohiilen tuottamista elintarvikejätteistä.

Stop sopimusperusteiselle?

Sopimusperusteinen jätteenkuljetus saattaa jäädä historiaan, mikäli ympäristöministeriön virkamiesten valmistelema, alustava ehdotus hyväksytään jätelain kokonaisuudistusta valmistelevassa työryhmässä. Työryhmä ottaa kantaa kaikista vaikeimpiin jätelain kiistakysymyksiin tämän syksyn aikana.

Stop sopimusperusteiselle? pdf-muodossa

Pakkaukset ovat osa kestävää kehitystä

Suomen ensimmäinen easyFairs PAKKAUS 09 -tapahtuma tarjoaa monipuolista ja uutta tietoa äly- ja ekopakkauksista, kuljetuspakkauksista ja RFID-teknologiasta Helsingin Messukeskuksessa 23.-24. syyskuuta. Yhteistyössä Uusiouutisten kanssa järjestetään learnShop-seminaari Materiaali virtaa — Pakkaukset osana kestävää kehitystä.

Suoraa puhetta Jätelaitospäivillä

Jätelaitospäivien seminaariohjelma oli tuttuun tapaan täynnä mielenkiintoisia puheenvuoroja jätehuollon ajankohtaisista ja kirpeistäkin kysymyksistä. Teemaksi oli valittu osuvasti ”Kierrätysyhteiskuntaan!”

Carbon Expo, Barcelona: Päästökauppa vetää henkeä

Hiilidioksidin päästöoikeuksien kauppa on heilahdellut koko historiansa ajan. Nyt teollisuustuotannon raju, globaali hidastuminen on johtanut tilanteeseen, jossa tarvitsijoilla on pääosin tarvitsemansa oikeudet.

Entsorga-Enteco houkuttelee suomalaisia

Ympäristöteknologiaan ja erityisesti jätehuoltoon ja hyötykäyttöön keskittyvä saksalainen messutapahtuma Entsorga-Enteco tähtää aidosti kansainväliseksi suurtapahtumaksi. Kölnissä 27.-30. lokakuuta pidettävään tapahtumaan on ilmoittautunut jo 800 näytteilleasettajaa yli 20 maasta.

Facebooktwitterlinkedin