Uusiouutiset 6/2008

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 6/2008 ilmestyi 3.10.2008. Lehden osateemoina olivat pakkausjätteet, puu, paperi, pahvi ja muovi. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

Satoja tuhansia tynnyreitä hukkateillä

Tynnyrien kierrätyksessä on vakavia ongelmia. Jopa miljoona litraa ongelmajätteiksi luokiteltavia öljy- ja kemikaalijäämiä päätyy luontoon luvattomista romuttamoista.

Satoja tuhansia tynnyreitä hukkateillä pdf-muodossa

Hylsykartonkikone kiinni Varkaudessa

Kuluttajilta kerättyä keräyskartonkia sekä teollisuuden ja elinkeinoelämän ruskeaa kuitua hyötykäyttävä Varkauden hylsykartonkikone aiotaan sulkea. Hyötykäyttöön pohditaan parhaillaan uusia ratkaisuja.

Ekokemin aikeissa toinen samanmoinen

Maaliskuussa vuonna 2012 Riihimäellä toimii vierekkäin kaksi jätevoimalaa, jos Ekokemin suunnitelmat toteutuvat.

Kovalla työllä tavoitteeseen

Puupakkausten hyötykäytölle tuli täksi vuodeksi tiukka tavoite: kaikista puupakkauksista pitäisi saada kierrätettyä materiaalina 15 prosenttia. Haasteista huolimatta puupakkausala näyttää lähes saavuttavan tavoitteen kovan työn ansiosta.

Enemmän paaleja Kuopiossa

Paperinkeräys Oy on laajentanut ja uudistanut tuotantoyksikköään Kuopion Kumpusaaressa. Kesällä laitos sai myös juomapakkausten laskentakoneen.

Kerätyt muovikassit päätyvät enimmäkseen energia-hyötykäyttöön

Kuluttajat ovat innostuneet palauttamaan käytettyjä muovikasseja kauppojen muovikassien keräyspisteisiin, mutta epäpuhtaudet estävät usein kassien materiaalikierrätyksen.

Kerätyt muovikassit päätyvät enimmäkseen energia-hyötykäyttöön pdf-muodossa

L&T irtisanoutui Virtain jätteenkuljetuksista

Virtain kuivajätettä kuljettava Lassila & Tikanoja Oyj on irtisanonut sopimuksensa Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n kanssa yllättäen kesken sopimuskauden.

Miksi kaikki pitää pakata?

Jäteastiasta löytyy kääre, kotelo ja muovipakkaus. Ne eivät kuitenkaan ole täysin turhaa pakkausjätettä.

Miksi kaikki pitää pakata? pdf-muodossa

Jätettä rakastavien tapaaminen

Jätteen synnyn ehkäisystä on tulossa yksi suurimmista jätelain kokonaisuudistuksen ja käytännön jätehuoltotyön haasteista, todettiin Jätehuoltopäivillä Helsingissä.

Ympäristöala yhdessä hallissa

Ympäristötekniikka 08 -tapahtuma keräsi Helsingin Messukeskukseen 5 700 kävijää.

Pussillinen uusia

Jätteiden synnyn ehkäisyyn etsitään Suomessakin uusia keinoja. Jätelain kokonaisuudistukseen liittyen on teetetty tutkimus kahdeksan OECD-maan jätteen synnyn ehkäisyn ohjauskeinoista.

Kolumni: Alli Kaski

Alli Kaski pohtii Uusiouutisten kolumnissa terveydenhuollon jätenäkymiä.

Kolumni pdf-muodossa

Venäjän vientikanavat auki

Suomalaisyritysten ympäristöalan vienti Venäjälle saa vauhtia perusteilla olevasta yritysten ympäristötiedotuskeskuksesta. Keskus on tarkoitus perustaa Pietariin ensi vuoden puolella.

Käytetyn tavaran kaupan sektorin ammatillista kehitystä tulisi vahvistaa

Euroopan käytetyn tavaran kaupan sektorilla ei tällä hetkellä ole löydettävissä monia pätevöitymiskonsepteja. Pätevöitymiskonseptilla tarkoitetaan koulutusmallia, joka ottaisi huomioon käytetyn tavaran kaupan työtehtävien erityispiirteet ja vaatimukset työntekijöiltä. Suomessa ei ole myöskään kansallisia pätevöitymisstandardeja alalle.

Facebooktwitterlinkedin