Uusiouutiset 7/2009

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 7/2009 ilmestyi 2.11.2009. Osateemoja olivat rakennus- ja teollisuusjätteet ja kuidut. Lehti käsitteli mm. seuraavia asioita:

Teollisuushalli palasiksi ja uudelleenkäyttöön

Kun paperitehtaita suljetaan, on ainakin yksi taho, jolla riittää töitä. Kuusakosken teollisuuspurkuliiketoiminta on ollut viime vuosina vilkasta. Kuusakoski purki juuri myös Helsingin satamahalleja uusien hallien osiksi.

Teollisuushalli palasiksi ja uudelleenkäyttöön pdf-muodossa

Biovoimalan tuhkat hyötykäyttöön lähiseudulla

Keski-Suomessa käynnistyi äskettäin ainutlaatuinen hanke, jossa etsitään biovoimalan seostuhkille monipuolisia hyötykäyttömahdollisuuksia lähiseudulta. Tuhkien hyötykäyttö säästäisi voimalaitokselle miljoonia euroja joka vuosi.

Biovoimalan tuhkat hyötykäyttöön lähiseudulla pdf-muodossa

Paperiteollisuus investoi kierrätyskuituihin

Kotimaan keräyskartongin hyötykäyttö näyttää vuoden alun notkahduksen jälkeen jo elpymisen merkkejä. Paperiteollisuus etsii keräyskartongille korkeamman jalostusasteen hyötykäyttökohteita.

Paperiteollisuus investoi kierrätyskuituihin pdf-muodossa

Tarkka massaspektrometri analysoi supermyrkyt

Suomen suurin ympäristölaboratorio Ramboll Analytics Oy on laajentanut laitekantaansa uudella korkean resoluution massaspektrometrillä. Laite tehostaa muun muassa pilaantuneiden maiden tutkimusta.

Metso vahvasti mukaan yhdyskuntajätebisnekseen

Metso havittelee Euroopan markkinajohtajuutta kiinteiden jätteiden murskauksessa. Metso osti lokakuussa tanskalaisen M&J Industries A/S:n koko osakekannan pääomasijoitaja Dansk Kapitalanlægilta 16 miljoonalla eurolla.

Jatkolupa ei auta Turun jätteenpolttotilannetta

Turun seudun jätteenpolton tulevaisuus on yhä vaakalaudalla, vaikka Lounais-Suomen ympäristökeskus antoikin syyskuun lopussa jatkoluvan Orikedon vanhalle jätteenpolttolaitokselle.

Kontti kiertää kymmeniä kertoja

Paketo Oy on kehittänyt nestemäisten aineiden kuljetukseen ja varastointiin täysin uudelleenkäytettävän POY-kontin.

Kolumni, Olli Pahkala: Jätehuolto tänään ja huomenna

Jätehuolto tänään ja huomenna pdf-muodossa

Paperiteollisuuden sivutuotteille uusia käyttökohteita

Paperimassan valmistuksen sivutuotteena syntyvälle mannaanille on löytynyt uusia käyttökohteita Helsingin yliopistossa tehdyssä väitöstutkimuksessa.

Stenalle toinen SER-laitos

Vantaalle avattu uusi sähkö- ja elektroniikkaromulaitos yhdistää SERin käsittelyterminaalin ja kuluttajille suunnatun jätejakeiden vastaanottopisteen.

Jätehuoltoyrityksiltä odotetaan uusia materiaalitehokkuuden palvelukonsepteja

Yritysten ja teollisuuden materiaalitehokkuuspyrkimysten tuotteistaminen olisi jätehuoltoalan toimijoille tuhannen taalan paikka. Jätehuoltopäivillä pohdittiin, osaavatko suomalaiset jäte- ja ympäristönhuoltoalan toimijat tarttua tilaisuuteen.

Jätehuoltoyrityksiltä odotetaan uusia materiaalitehokkuuden palvelukonsepteja pdf-muodossa

Seminaarit houkuttelivat väkeä easyFairs Pakkaus -tapahtumaan

Lama ei näkynyt Suomen ensimmäisessä easyFairs Pakkaus -tapahtumassa, joka pidettiin Helsingin Messukeskuksessa syyskuun loppupuolella. Kaksipäiväinen tapahtuma keräsi runsaasti osanottajia.

Ympäristömessut kovaan kisaan

Kansainväliset ympäristö- ja jätehuoltoalan suurmessutapahtumat ovat kiristäneet keskinäistä kilpailuaan näytteilleasettajista ja kävijöistä.

Uusiutuvan energian tutkimus alkaa Lahdessa

Lahteen on valmistumassa kansainvälisestikin ainutlaatuinen uusiutuvan energian tutkimuskeskus, jossa tutkimuslaitoksilla ja teollisuudella on mahdollisuus kehittää suoraan markkinakelpoisia tuotteita.

Facebooktwitterlinkedin