Vaatteisiin “täydellinen kiertokulku” – Infinited Fiberin Infinna-uusiokuitu taipuu nyt Reiman huppareiksi

Kuva: Reima. Uudesti-hupparin nimi kertoo sen yhä uudelleen syntyvästä raaka-aineesta. Ekovaatetta on syyskuussa tuotu myyntiin rajallinen pilottierä.
Facebooktwitterlinkedin

Suomalainen Reima on tuonut markkinoille historian ensimmäisen lastenvaatteen, jonka valmistukseen käytetään Infinna-uusiokuitua. Uudesti-niminen huppari on sekä suunniteltu että ommeltu Suomessa.

Palkittua uusiokuitua tuottaa Infinited Fiber Company (IFC), jonka teknologia perustuu VTT:ssä professori Ali Harlinin johdolla tehtyyn tutkimus- ja kehitystyöhön.

Teknologiassa hajotetaan esimerkiksi vanhat farkut, t-paidat, lakanat tai muu tekstiilijäte molekyylitasolle asti ja synnytetään sitten uudelleen kuiduksi, joka laadultaan vastaa neitseellistä puuvillaa.

Ekologisen kuidun raaka-aineena voidaan tekstiilien lisäksi hyödyntää muitakin selluloosaa sisältäviä jätevirtoja, kuten paperia, pahvia ja olkea.

Kun Infinna-kuidusta tehdyt vaatteet tulevat elinkaarensa päähän, ne voidaan kierrättää taas uudeksi kuiduksi, periaatteessa loputtomasti.

Kuituyhtiö on parhaillaan laajentamassa pilottivaiheesta ensimmäiseen kaupallisen mitan tehtaaseensa, jonka se rakentaa Kemin Veitsiluotoon.

“Täyttää lastenvaatteiden materiaalien vaatimukset”

Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund korostaa, että vaatteiden vastuullisuuden avaintekijä on pitkäikäisyys.

Uutuushuppari paitsi pidentää puuvillatekstiilien elämää on itsekin pitkäikäinen. Vaate on suunniteltu kasvamaan lapsen kanssa ja vielä periytymään lapselta toiselle.

“Infinited Fiberin avulla tekstiilien täydellinen kiertokulku on vihdoin käymässä toteen, ja me reimalaiset olemme ylpeitä saadessamme olla siinä mukana”, Björklund sanoo.

Myös IFC:n asiakkuusjohtaja Kirsi Roine on kumppanuudesta innoissaan.

“Olemme todella tyytyväisiä Reiman upeaan suunnitteluun”, Roine kertoo.

“Tämä yhteistyö vahvistaa, että Infinna täyttää lastenvaatteiden materiaaleille asetetut kestävyys- ja turvallisuusvaatimukset.”

Suomalaista uusiokuitua ovat jo hyödyntäneet aikuisille suunnatuissa pilottimallistoissaan monet kansainväliset muotitalot. Vuonna 2026 starttaavan Kemin-tehtaan tuotanto on myyty vuosiksi ennakkoon.

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: Reima- Uudesti-hupparin nimi kertoo sen yhä uudelleen syntyvästä raaka-aineesta. Ekovaatetta on syyskuussa tuotu myyntiin rajallinen pilottierä.

Facebooktwitterlinkedin