Vaikka tulee kylmää kyytiä, ollaan ihan viileesti vaan – Energiansäästökampanja muistuttaa, että suomalaista energiaa ei itätuuli jäädytä

Astetta alemmas -kampanja
Facebooktwitterlinkedin

Me vauvojamme pakkasessa nukuttavat ja avannossa rentoutuvat suomalaiset pystymme säästämään energiaa, kun tarve vaatii.

Valtakunnallinen energiansäästökampanja kannustaa pitämään päät kylmänä hyytävissä itätuulissa ja säätämään astetta alemmas, jotta energiaa riittää kaikille.

Astetta alemmas -periaate tepsii monessa: Astetta kevyempi kaasujalka, astetta lyhyempi ja viileämpi suihku, astetta vähemmän viihde-elektroniikkaa ja astetta alhaisempi huonelämpötila saavat leikattua suomalaisten energiankulutusta ja madaltavat tehohuippuja.

 

Energiansäästöviikolla vauhtiin

Ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Sitra, valtioneuvoston kanslia, Energiavirasto ja Motiva käynnistivät elokuun lopussa laajan, valtakunnallisen energiansäästökampanjan. Virallisesti kampanja käynnistyy Energiansäästöviikolla 10. lokakuuta.

Sanoma on, että vaikka geopoliittisesti tulee nyt kylmää kyytiä, otetaan ihan viileesti vaan.

”Kampanjan tavoitteena on saada vähintään 75 prosenttia suomalaisista säästämään energiaa. Pitkän aikavälin tavoitteena on pysyvästi alhaisempi energiankulutus. Haluamme saada kaikki suomalaiset ja kaikki organisaatiot mukaan tekemään energiatekoja”, kampanjakoordinaattori Kati Laakso Motivasta kannustaa.

 

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Adobe Stock Photo. Astetta alemmas -kampanjakuvastossa on avantouintimeininkiä.

Facebooktwitterlinkedin