Viranomaispostista luopuminen säästäisi tonneittain päästöjä ja paperia

Facebooktwitterlinkedin

Paperista viranomaispostia postitetaan Suomessa edestakaisin kansalaisten ja viranomaisten välillä miljoonia kiloja vuodessa. Siirtyminen sähköisiin viranomaisviesteihin on vain muutaman klikkauksen päässä Suomi.fi-sivuston Viestit-palvelussa.

Jo yli 400 000 suomalaisella on käytössä Suomi.fi-viestit. Palvelun kautta lähetetään kuukausittain noin 320 000 virallista viestiä sähköisesti, ilman kuljetuksen vaatimia hiilidioksidipäästöjä tai paperitulosteita.

Alkuvuoden aikana yli 100 000 suomalaista on luopunut viranomaisten lähettämästä paperipostista ja siirtynyt käyttämään Suomi.fi-viestejä.

”Esimerkiksi pelkästään Verohallinnon lähettämästä paperipostista luopuminen vähentäisi vuosittain noin tuhat tonnia hiilidioksidipäästöjä ja 1,3 miljoonaa kiloa paperia ja säästäisi vielä noin 10 miljoonaa euroa verovaroja”, viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki Verohallinnosta kertoo. Jos kaikki viranomaisposti kulkisi sähköisesti, nämä luvut moninkertaistuisivat.

Suomi.fi-viestien kautta on mahdollista vastaanottaa omaan asiointiin liittyviä viestejä ja herätteitä jo lähes 270 viranomaiselta. Esimerkiksi Verohallinto, Traficom, monet kunnat ja TE-palvelut hyödyntävät palvelua.

Viestiä paperipostista luopumisen hyödyistä tukee myös Suomen luonnonsuojeluliitto.

”Haastamme jokaisen suomalaisen tutkailemaan omaa päivittäistä paperipostipinoaan: mitkä viestit sieltä voisi pyytää sähköisesti?” Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä kannustaa.

Katso ohjeet sähköisen viestipalvelun käyttöönottoon

 

Kuva: Scanstockphoto. Kun lataa käyttöön Suomi.fi-mobiilisovelluksen, viranomaisilta tulleet viestit kulkevat mukana myös omassa puhelimessa.

Facebooktwitterlinkedin