Vitec Tietomitta tukee kiertotalouden toimijoita jätelain uudistusten pyörteissä

Tuomas Tokola ja Silva Virtanen, Vitec Tietomitta
Facebooktwitterlinkedin

Kaupallinen yhteistyö

”Me voimme auttaa”-lausahdus kuuluu usein Vitec Tietomitan keskusteluissa asiakkaan kanssa, sillä yritys pyrkii palvelemaan ympäristöhuollon toimijoita kokonaisvaltaisesti. VINGO-toiminnanohjausjärjestelmä asiantuntijapalveluineen auttaa asiakasta pitämään toiminnan paremmin hallinnassa, myös isojen muutosten keskellä.

Uusimmat laki- ja asetusmuutokset ovat muokanneet rankasti ympäristöhuollon toimijoiden käytäntöjä heinäkuusta 2021 lähtien. Toimintaa mukautetaan askel kerrallaan kesään 2024 saakka, jolloin kuntien järjestämään biojätteen kuljetukseen liittyvä siirtymäaika umpeutuu.

”Uudistus on nyt asiakkailla päällimmäisenä mielenpäällä. Isoja muutoksia tapahtuu niin keräysvelvoitteissa kuin kerättävien jakeiden ja tyhjennystapahtumien määrissä”, Vitec Tietomitan toimitusjohtaja Tuomas Tokola kertoo.

VINGO-toiminnanohjausjärjestelmää on jatkuvasti kehitetty asiakkaiden tarpeiden mukaan. Esimerkiksi isot muutostilanteet kuormittavat asiakkaan asiakaspalvelua, mutta asiointipalvelun kautta loppuasiakas voi hoitaa asioitaan itsenäisesti. Muutostilanteet vaativat myös ratkaisuja joustavaan ja monikanavaiseen viestintää.

Asiakasjoukko täydentyy uusilla toimijoilla

Tietomitta perustettiin jo vuonna 1992, jolloin yritys alkoi luoda jätehuollon yrittäjille suunnattua toiminnanohjausjärjestelmää. Vuonna 2016 Vitec Software Group osti Tietomitan, josta oli tullut jätehuollon toiminnanohjauksen markkinajohtaja Suomessa.

Vitec Software Group pitää huolta työntekijöidensä asiantuntemuksesta, yhteisestä yrityskulttuurista ja tuotekehityksen laadusta – mikä siivittää Groupiin kuuluvia yrityksiä yhä pidemmälle tuotteiden jatkokehityksessä ja innovoinnissa.

”Asiakkaat ovat aina voineet luottaa siihen, että olemme paikalla, kun he tarvitsevat apua. Olemme iloisia siitä, että asiakaspysyvyytemme on korkea, ja olemme usein myös uuden toimijan ykkösvalinta”, Tokola sanoo.

VINGO-toiminnanohjausjärjestelmää on jatkuvasti kehitetty asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Merkittäviä panostuksia tuotekehitykseen

Vitec Tietomitan tuotehallinnasta vastaava Silva Virtanen on työskennellyt aiemmin urallaan ajojärjestelijänä, jolloin VINGO tuli hänelle tutuksi.

”Yksi vahvuuksistamme on se, että ymmärrämme asiakkaan toimintaympäristön. Reilut sata vuotta jätehuoltoalan osaamista talossamme auttaa meitä tuotekehityksessä ja voimme antaa vinkkejä siihen, miten palvelumme voi auttaa ja helpottaa asiakasta työssään”, hän toteaa.

Viime aikoina yritys on panostanut merkittävästi uuden sukupolven VINGOn tuotekehitykseen ja tarjoamiinsa asiantuntijapalveluihin.

”Uudistustyö lisää ohjelmistojemme toimintavarmuutta ja tuo uudenlaisia palvelumalleja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Haluamme jatkossakin olla luotettava kumppani asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme!” Tokola kertoo.

VINGO – Niin helppoa olla haaskaamatta

www.vitec.tietomitta.com

Facebooktwitterlinkedin