Ympäristöhuollon pitää toimia myös poikkeustilanteissa

”Olemme tehneet isoja teknologisia ratkaisuja huoltovarmuuden eteen", kertoo Vitec Tietomitan teknologiajohtaja Aki Peuralahti.
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Iso osa Suomen ympäristöhuollon yrityksistä luottaa toimintansa VINGO-toiminnanohjausjärjestelmän varaan. Vitec Tietomitta panostaa järjestelmän toimintavarmuuteen ja tietoturvaan. Yrityksen asiantuntijat auttavat mielellään myös käyttäjiä varmistamaan ydintoimintonsa kaikissa tilanteissa.

Vitec Tietomitalle on ydinasia huolehtia toimintojen jatkuvuudesta ja tietoturvasta. Tuotekehityksessä ja muussa toiminnassa hyödynnetään vain luotettuja kumppaneita ja ratkaisuista tehdään aikaa kestäviä.

”Olemme tehneet isoja teknologisia ratkaisuja huoltovarmuuden eteen ja autamme myös asiakkaitamme toimintavarman ympäristön luomisessa. Otamme huomioon eri tahoilta tulevat vaatimukset. Emme vain täytä lainsäädännön velvoitteita, vaan toimimme asiakkaiden äänitorvena lainsäätäjien suuntaan”, kertoo Vitec Tietomitan teknologiajohtaja Aki Peuralahti.

Hänen mukaansa ympäristöhuollon toimijoilta ei aina löydy luontaisia sparrauskumppaneita huoltovarmuuden tai tietojärjestelmien tietoturvan suhteen.

”Ei pelkästään kunta-alalla vaan myös yrityksissä täytyisi keskustella siitä, kuinka toiminnan jatkuvuus varmistetaan joka tilanteessa.”

Kriittiset palvelut varmistettava poikkeustilanteissa

Erilaisissa poikkeustilanteissa prioriteettien täytyy olla selvät kriittisten palveluiden varmistamiseksi. Peuralahti toivoo, että asiakkailta löytyisi varautumissuunnitelma, jossa on huomioitu kaikki tarvittava.

”Ympäristöala on kriittinen – jos esimerkiksi terveydenhuollon jätteitä ei kerätä oikeassa järjestyksessä, voi se aiheuttaa isoja haittoja yhteiskunnassa. Lakisääteisen jätehuoltopalvelun täytyy toimia myös silloin, kun myrsky aiheuttaa sähkökatkon tai kaivuri rouhaisee tietoliikennekuidun poikki.”

Vitec Tietomitalle on ydinasia huolehtia toimintojen jatkuvuudesta ja tietoturvasta.

Vitec Tietomitta on tehnyt viime aikoina teknisiä investointeja esimerkiksi järjestelmän elinkaaripäivitykseen, palveluiden hajautukseen sekä palvelukapasiteetin fyysiseen kahdennukseen. Pilvipalveluratkaisu on rakennettu siten, että pystytään varmistamaan asiakkaan datan pysyminen oikeissa käsissä.

”Palvelumme ei katkea, vaikka konesali yhdessä sijainnissa haavoittuisi. Voimme pystyttää nopeasti myös paikallisia palveluita. Mikäli asiakkaan tietokoneet lakkaavat toimimasta, voi hän hakea kaupasta laitteen ja jatkaa VINGOn käyttämistä.”

Koulutusta häiriötilanteisiin varautumiseen

Vitec Tietomitta tekee paljon töitä sen eteen, että toiminnanohjausjärjestelmä toimii mahdollisimman häiriöittä. Mikäli asiakkaan järjestelmässä havaitaan normaalista poikkeavaa toimintaa, ilmoitetaan siitä tarvittaessa asiakkaalle. Peuralahti muistuttaa, että tietoturvan suhteen paljon on myös asiakkaan vastuulla.

”Koulutamme mielellämme, kuinka eri häiriötilanteisiin voi varautua ja tietojärjestelmiä suojata. Haluamme tukea asiakkaita, jotta voimme tehdä alasta yhdessä paremman!”

VINGO – Niin helppoa olla haaskaamatta

www.vitec.tietomitta.com

Facebooktwitterlinkedin