Ilmasta kaapattu soleiiniproteiini löysi tiensä Fazerin suklaaseen – myynti käyntiin Singaporessa

Kuva: Fazer. Singaporelaisessa ostoskeskuksessa 18.–20. tammikuuta järjestetyissä maistelutilaisuuksissa kerättiin  kuluttajapalautetta, jonka pohjalta Fazer voi kehittää uutuuttaan eteenpäin.
Facebooktwitterlinkedin

Fazer on tuonut markkinoille Solein-proteiinia sisältävän suklaan. Uutuuden myynti alkoi Singaporessa, joka on ensimmäisenä maailmassa myöntänyt suomalaisproteiinille elintarvikeluvan.

Taste the Future Snack Bar -niminen suklaalevy herätti singaporelaiskuluttajien mielenkiinnon heti tammikuisissa esittelytilaisuuksissa.

Singaporessa päästiin soleiiniproteiinin makuun ensimmäisen kerran kesällä 2023, kun paikallinen ravintola otti suomalaisproteiinin jäätelönsä pääraaka-aineeksi.

Solar Foods sai uuselintarvikeluvan proteiinijauheelleen Singaporesta vuonna 2022.

Ruokateknologian startup on hakenut tuotteelleen vastaavaa lupaa myös Euroopassa ja uskoo saavansa lupaprosessin päätökseen vuoden 2025 loppuun mennessä.

Korostaa suklaan makua ja nostaa sen rautapitoisuutta

Fazerin uusi, ravinteikas välipalapatukka sisältää tumman suklaan ja soleiiniproteiinin lisäksi kuivattua mansikkaa, hasselpähkinää ja pohjoismaisesta kaurasta valmistettuja kuitupitoisia puffeja.

Yhtiön mukaan Solein korostaa palmuöljyttömän tuotteen makuja ja lisää sen rautasisältöä.

Fazer Taste the Future Snack Bar on maailman ensimmäinen pakattu kuluttajatuote, jossa käytetään Solein-proteiinia”, kertoo uutuudesta ylpeä Heli Anttila, Fazer Makeisten tuotekehitysjohtaja.

Anttilan mukaan Fazer kartoittaa jatkuvasti vastuullisempia tulevaisuuden vaihtoehtoja, minkä vuoksi yhtiö on tehnyt myös sijoituksen Solar Foodsiin.

Makeis- ja leipomoyritys tutkii esimerkiksi suklaan raaka-aineen kaakaon soluviljelyä bioreaktorissa. Yhtiö esitteli hiljattain myös oman uutuusproteiininsa, joka syntyy kaurajuoman tuotannon sivuvirrasta.

Lähivuosina myös eurooppalaisten saataville

Solar Foodsin toimitusjohtajan Pasi Vainikan mukaan suklaalanseeraus on yhtiölle jännittävä ja inspiroiva hetki.

”Tämä myös osoittaa Solein-proteiinin potentiaalin ravinteikkaana lisänä”, Vainikka sanoo.

Erä uutuussuklaata tuli myyntiin singaporelaisiin The Cocoa Trees -myymälöihin 18. tammikuuta. Samassa yhteydessä järjestettiin myös kaikille avoimia maistelutilaisuuksia.

Kuluttajapalaute proteiinin käytettävyydestä uudessa tuotekategoriassa kiinnostaa sekä Fazeria että Solar Foodsia, sillä yritysten yhteisenä tavoitteena on tuoda soleiinia sisältävät tuotteet myös Euroopan markkinoille. Tähtäin on vuosissa 2025–2026.

LUT-yliopiston tutkimuksesta alkunsa saanut Solar Foods valmistaa yksisoluproteiininsa menetelmällä, jossa ruokitaan mikrobeja ilmakehästä otetulla hiilidioksidilla, vedyllä ja hapella. Tuotannossa tarvittava sähkö on uusiutuvaa.

Valmista proteiinijauhetta voidaan hyödyntää monenlaisissa elintarvikkeissa.

Solar Foodsin ensimmäisen tuotantolaitoksen on määrä käynnistyä Vantaalla kuluvan vuoden aikana.

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: Fazer. Singaporelaisessa ostoskeskuksessa 18.–20. tammikuuta järjestetyissä maistelutilaisuuksissa kerättiin  kuluttajapalautetta, jonka pohjalta Fazer voi kehittää uutuuttaan eteenpäin. Kuvassa Siiri Pihlainen.

Facebooktwitterlinkedin