Jäteturismikohde: Minimossen

Facebooktwitterlinkedin

Mietitkö kesän kotimaan matkailukohdetta? Suuntaa Vaasan Isolahteen! Sinne perustettiin marraskuussa Suomen ensimmäinen yrittäjävetoinen kierrätysostoskeskus, joka kannustaa vastuulliseen kuluttamiseen. Minimossen avattiin kesäkuun alussa uudestaan koronatauon jälkeen.

Minimossen on saanut inspiraationsa Ruotsin Eskilstunassa sijaitsevasta Retunasta ja Oslon keskustassa sijaitsevista hyötykäyttöasemista. Eskilstunan kohde on vetonaula, jossa vierailee vuosittain kymmeniä tuhansia kävijöitä.

Vaasan kierrätysgalleriasta voi ostaa kierrätysesineitä, -vaatteita, -koruja ja -sisustustavaroita.

Autottomatkin voivat viedä minihyötykäyttöasemalle omia, käytöstä poistuvia tavaroitaan, koska muutaman kilometrin päässä Vaasan keskustasta sijaitsevaan galleriaan pääsee biokaasubussilla.


Kestävämpää shoppailua

Minimossenilla voi lainata ompelukonetta, osallistua kierrätystapahtumiin ja shoppailla kestävästi.

”Yrittäjävetoisuus tarkoittaa, että itsenäiset yrittäjät vuokraavat meiltä myyntipaikan itselleen. He saavat meiltä hyötykäyttöasemille tulevaa tavaraa, jota tuunaavat myyntikuntoon. Haluamme, että tästä kehittyy kiertotaloutta edistävä kohtaamispaikka ja kansallinen jäteturismikohde”, sanoi Ab Stormossen Oy:n viestintäpäällikkö Nina Lindman Suomen Kiertovoima KIVOn järjestämässä Kiertotalouspäivässä.

Koronasulku ei jähmettänyt toimintaa, sillä yrittäjien määrä kaksinkertaistui kevään aikana.

Stormossen toivoo galleriaan myös lelujen, urheiluvälineiden ja sähkölaitteiden uudelleenkäyttöön keskittyviä yrittäjiä. Yhteistyössä ovat mukana SPR ja Hope ry, joille ohjataan osa hyväntekeväisyystuesta.

”Tavoitteena on pidentää tavaran käyttöikää ja tarjota samalla neuvoja ja vinkkejä kestävän kehityksen mukaisesta elämästä”, Lindman linjaa.

Facebooktwitterlinkedin