Kemianjätti Basf avasi vihreän siirtymän innovaatiokilpailun

Mark Meier BASF
Facebooktwitterlinkedin

Maailman suurin kemianyritys Basf kutsuu pohjoismaiset startupit ja innovaattorit vihreän siirtymän innovaatiokilpailuun.

BASF Innovation Hub Nordic -niminen kilpailu on tarkoitettu kiertotalouteen, vähähiilisyyteen, maatalousteknologiaan tai biotieteisiin keskittyville toimijoille ja painottuu ratkaisuihin, jotka tukevat suoraan tai välillisesti Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa Green Dealia.

”BASF Innovation Hub Nordic -kilpailun taustalla on BASF:n sitoutuminen vihreän siirtymän edistämiseen”, kertoo BASF:n Pohjoismaiden johtaja Mark Meier tiedotteessa.

”Meitä motivoi tavoitteemme saavuttaa nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä vähentämällä ympäristöhaittoja ja luomalla tilaa nykyaikaisimmille puhtaille teknologioille.”

Finaaliin parhaat joka maasta

Kilpailun ensimmäisellä kierroksella valitaan Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan paras ehdokas. Kaikki neljä pääsevät kisan finaaliin.

Finaalissa parhaaksi arvioitu idea palkitaan 5 000 euron palkinnolla. Lisäksi konsulttitoimisto Kearney tarjoaa voittajalle kolme päivää asiantuntijoidensa konsultointia.

Mahdollisuus rahalliseen ja konsultatiiviseen tukeen annetaan kilpailusääntöjen mukaan enintään viisihenkisille innovaatio- ja startup-tiimeille.

Kilpailuun voi hakea 10. maaliskuuta 2023 asti. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

Parempia polttokennoja ja biologista maanpuhdistusta

BASF Innovation Hub -kilpailu on järjestetty aiemmin Keski- ja Kaakkois-Euroopan alueella. Vuonna 2021 toinen kahdesta voittajasta oli slovenialainen ReCatalyst, joka parantaa polttokennojen kestävyyttä ja tehokkuutta.

Toiseksi voittajaksi nousi itävaltalainen Revo Foods, joka kehittää ja valmistaa täysin kasvipohjaisia kalaa muistuttavia ruokatuotteita.

Vuonna 2022 voiton jakoivat slovakialainen Ekolive ja itävaltalainen Holloid. Ekolive puhdistaa pilaantunutta maaperää biomenetelmin. Holloid kehittää räätälöitäviä valvontaratkaisuja muun muassa kemianteollisuuden ja biopolttoainetuotannon sekä vesivoiman tarpeisiin.

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: Basf.  Mark Meier toivottaa innovatiiviset osaajat tervetulleiksi mukaan kilpailuun.

Facebooktwitterlinkedin