Kestäviä ratkaisuja rakentamiseen

Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Vähähiilisyys on päivän sana rakentamisessa, mutta miten siihen päästään? Kauaskantoisella suunnittelulla ja kestäviä ratkaisuja suosimalla, vastaavat FCG:n asiantuntijat.

Noin kolmannes Suomen kasvihuonepäästöistä syntyy rakentamisesta ja rakennuksista. Vähähiilisyys onkin tärkeä lähtökohta kaikissa rakennuksen elinkaaren vaiheissa: kaavoituksessa, rakentamisessa, korjaamisessa, purkamisessa ja materiaalien kierrätyksessä.

FCG:llä vähähiilisyys mielletään osaksi kiertotaloutta, jota yritys haluaa edistää monialaisella osaamisellaan.

”Esimerkiksi kaavoituksessa vähähiilisyyttä tukee se, että alueen olosuhteet mahdollistavat kestävän rakentamisen ja elämäntavan”, kertoo elinkaariasiantuntija, diplomi-insinööri Elina Merta FCG:ltä.

Myös rakennusten suunnittelussa kestävyys on tärkeä kriteeri. FCG:n toimialajohtaja, tekniikan tohtori Juhani Pirinen painottaa pitkän tähtäimen suunnittelua. Kestävyyttä lisää esimerkiksi muuntojoustavuus eli rakennuksen muunneltavuus käyttötarpeiden mukaan.

”Rakennusten tulisi olla myös helposti hoidettavia ja korjattavia, jotta niistä tulee pitkäikäisiä. Toinen vaihtoehto on tehdä lyhytikäisempiä rakennuksia, joiden materiaaleille on tiedossa selkeä uusiokäyttö,” Pirinen toteaa.

Hiilijalanjäljen laskenta korostuu tulevaisuudessa, mutta kaikki vähähiilisyyteen liittyvät tekijät eivät ole numeraalisesti mitattavissa. Näihinkin kysymyksiin saa apua FCG:n asiantuntijoilta.

”Monialaisena yrityksenä pystymme auttamaan asiakkaitamme laajalla rintamalla, niin uudis- kuin korjausrakentamisessakin”, Merta vahvistaa.

 

Kuva: Rami Aapasuo. FCG:n elinkaariasiantuntija Elina Merta.

 

Lue lisää: www.fcg.fi

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: MAINOS

Facebooktwitterlinkedin