Uusi maisema vanhoista aineksista

Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Kierrätys pienentää kustannuksia ja hiilijalanjälkeä myös infrarakentamisessa.

FCG:llä on tästä hyviä kokemuksia.

 

Infrarakentamisessa erilaisille kaivumaille, luonnonkiville ja purkumateriaaleille voi löytyä jatkokäyttöä maisemarakentamisessa esimerkiksi maastokumpareiden ja meluvallien rakennusaineena.

”Kierrätyksestä ja uusiomateriaalien hyödyntämisestä on tullut arkipäivää kaikilla suunnittelun alueillamme. Se kuuluu laatujärjestelmäämme ja tapaamme toimia”, kertoo aluepäällikkö Jarmo Silvennoinen FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:stä.

 

Yritys tarjoaa uutena palvelunaan selvityksen uusiomateriaalien hyödyntämisestä kaavoitettavilla alueilla. Selvitys konkretisoi, mitä ja millä tavoin aineksia voi käyttää.

”Asiakkaat ovat olleet palveluun tyytyväisiä. Tulevaisuudessa se varmasti sisältyy enenevässä määrin yleissuunnitteluun”, Silvennoinen sanoo.

 

Kun maamassoja ei tarvitse kuljettaa alueelta pois, sekä rakentamiskustannukset että hiilipäästöt vähenevät.

”Uusien ratkaisujen etsintä on yleistyvä trendi, sillä kuljetusmatkat voivat usein olla kymmeniä kilometrejä”, sanoo FCG:n projektijohtaja Taina Tuominen.

 

Tuominen on vastannut suunnittelusta Vantaan Ankkapuiston kunnostushankkeessa, jossa kierrätys on ollut erityisen tehokasta. Puiston kunnostuksessa on hyödynnetty esimerkiksi kohteen puistolampien ruoppausmassat sekä vanhaa luonnonkiveä. Hanke saikin tänä vuonna Suomen kuntatekniikan yhdistyksen kunniamaininnan.

”Maamassojen laatu selviää aina tarkemmin vasta näytteistä, mikä tuo haasteita sekä suunnitteluun että rakentamiseen. Silti työ on antoisaa: kun yritetään säästää maapalloa, kaikilla asioilla on merkitystä”, Tuominen summaa.

 

www. fcg.fi

 

Kuva: FCG. Vantaan Ankkapuistossa on hyödynnetty monipuolisesti alueen materiaaleja.

Facebooktwitterlinkedin