Kiertotalouden menestyjät keskittyvät ECO3-alueelle

Facebooktwitterlinkedin

Yrityksillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus tulla osaksi bio- ja kiertotalouden menestystarinaa: Nokian ECO3-yritysalue tähtää Suomen johtavaksi teollisen mittakaavan osaamiskeskittymäksi.

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Bio- ja kiertotalouden edelläkävijäyritysten keskus ECO3 laajenee Nokian Kolmenkulmassa. Alue on kasvamassa 25 hehtaarilla kaikkiaan 120 hehtaarin yrityspuistoksi.

Alueella on tilaa ja mahdollisuuksia uusille ankkuriyrityksille.

”Alue on mahdollisuuksia täynnä. Kasvun salaisuus on, että alueelle syntyy ja on jo syntynyt lisäarvoa tuottavia arvoketjuja, jotka kasvattavat liiketoiminnallisia mahdollisuuksia”, Nokian kaupungin kehitysyhtiö Verte Oy:n toimitusjohtaja Sakari Ermala kutsuu.

Tukea ja menestystä

Yrityksiä tukee joustava, palveleva ja suunnitelmallinen julkinen sektori. Nokian kaupunki ja kaupungin kehitysyhtiö Verte Oy tarjoavat markkinoiden synnylle alustan vuoropuhelussa yritysten, kuntasektorin, viranomaisten, korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja julkisten osakeyhtiöiden kuten Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n kanssa.

Verkostosta saatu tuki auttaa yritystä löytämään oman paikkansa ECO3-alueen arvoketjuissa sekä konseptoimaan kiertotalouden liiketoimintamalleja. Menestystä siivittää myös yhteinen näkyvyys- ja markkinointityö. ECO3-konsepti on kansainvälisesti palkittu.

Liiketoimintaa tuetaan maankäyttö- ja infrastruktuuriratkaisuiden kautta. ECO3-alueen saavutettavuuteen satsataan logistiikkaa tukevalla kaavoituksella. Elinvoimaa synnyttää myös erinomainen sijainti Suomen toiseksi suuremmalla metropolialueella.

Nokian kaupunki on sitoutunut kehittämään kiertotaloutta määrätietoisesti. Ekologinen kestävyys näkyy kaupungin Elinvoimainen, ekologinen Nokia 2027 -strategiassa sekä tavoitetta tukevassa tiekartassa.

Kaikki tämä auttaa yrityksiä kehittämään tulevaisuuden hiilineutraalissa kiertotaloudessa tarvittavaa teknologiaa ja ratkaisuja.

Alueelle sijoittuvat yritykset sijoittuvat samalla osaksi systeemistä muutosta kohti kestävää huomista.

Kasvun avaimia

ECO3-verkostossa toimii tällä hetkellä kolmisenkymmentä aktiivista osaajaa, ja alueen investoinnit ylittävät jo 70 miljoonaa euroa.

Yritysten teknologiat, ratkaisut ja palvelut edistävät ravinnekiertoja, puuhun perustuvaa bio- ja kiertotaloutta, teknisiä kiertoja sekä bio- ja kiertotalouteen pohjautuvaa polttoaine- ja energiantuotantoa.

Alueelle sijoittuu esimerkiksi Ecolan Oy, joka jalostaa teollisuuden sivuvirroista tuotteita metsä- ja maatalouteen, maanrakentamiseen ja ympäristönhoitoon.

Toinen keskeinen ankkuriyritys on Pirkanmaan Jätehuolto Oy, joka rakentaa alueelle upouutta biolaitosta.

Kansallisesti merkittävä osaamiskeskittymä toimii samalla demonstraatio- ja pilottiympäristönä.

”Uskomme, että älykäs digitalisaatio on yksi kiertotalousmarkkinoiden kasvun avaimista. Rakennamme datataloutta ECO3-alueella määrätietoisesti. Samoin keskeinen rooli on yritysten kiihdyttämötoiminnalla”, Ermala näkee.

 

Haluaisitko sijoittua alueelle tai tehdä yhteistyötä? Kysy lisätietoja: toimitusjohtaja Sakari Ermala, puh. 050 583 4233, sakari.ermala@verte.fi.

eco3.fiverte.fibusinessnokia.finokiankaupunki.fi

 

Kuvat: Mikko Ovaska, Olli-Pekka Latvala, Nokian kaupunki/ City of Nokia. ECO3-yrityspuisto laajenee. ECO3-verkostossa toimii jo kolmisenkymmentä aktiivista osaajaa, kuten Ecolan Oy, Stena Recycling Oy, Suomen Kiertoketju Oy sekä Pirkanmaan Jätehuolto Oy. 

Facebooktwitterlinkedin