Nokia rahoittaa kiertotalousideoita palkintorahoillaan

Facebooktwitterlinkedin

12.10.2018

Nokian kaupungin bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalue palkittiin 10 000 euron palkinnolla Sitran valtakunnallisessa Kuntien kiertotalouden kiinnostavimmat teot –kilpailussa huhtikuussa 2018.

Nyt Nokian kaupunki aikoo käyttää koko palkintosumman nokialaisten kaupunkilaisten ideoimien kiertotaloushankkeiden avustamiseen.

”Sitran tunnustus innostaa meitä jatkamaan pitkäjänteistä kiertotalouden kehittämistyötä, joka tukee osaltaan strategiaamme ja visiotamme olla elinvoimainen ja ekologinen kaupunki. Haluamme käyttää koko palkintosumman kaupunkilaisten ja yhteisen ympäristömme hyväksi”, kertoo Nokian kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen.

Kiertotalousavustukset myönnetään yhteisöjen, yhdistysten ja kaupunkilaisten kiertotaloushankkeisiin. Avustusta voi hakea 15.10. – 5.11.2018 välisenä aikana Nokian kaupungin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella. Avustusten saajat julkistetaan joulukuussa.

”Kiertotaloushankkeet voivat vaihdella esimerkiksi jakamistaloudesta ja yhteisomistuksesta perinteisempään kierrätyksen kehittämiseen. Hakijoina voivat olla yhteisöt, yhdistykset, taloyhtiöt, naapurustot tai vaikkapa nuorisoryhmät. Myös hankkeiden koko voi vaihdella merkittävästi”, kuvailee ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Vermaete.

Kuva: Nokian kaupunki. Kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen (vas.) ja ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Vermaete kannustavat nokialaisia ideoimaan uusia kiertotaloushankkeita.

Facebooktwitterlinkedin