Kiertotalous-Suomi-osaamisverkosto lanseerataan Oodissa – ”Verkosto on herättänyt laajaa kiinnostusta jo valmisteluvaiheessa”

Kiertotalous-Suomi
Facebooktwitterlinkedin

Kiertotalous edistyy Suomessa green dealin lisäksi myös valtakunnallisessa osaamisverkostossa.

Verkostoa on alettu rakentaa kevättalvella 2022. Nyt osaamisverkoston uudeksi nimeksi on valittu Kiertotalous-Suomi eli KiSu.

Kiertotalous-Suomen lanseeraustilaisuus pidetään Helsingin keskustakirjasto Oodissa 27. syyskuuta 2022. Syyskuussa avataan myös osaamisverkoston verkkopalvelu.

 

Herättänyt kiinnostusta

”Hienoa, että verkosto on herättänyt laajaa kiinnostusta jo valmisteluvaiheessa. Haluammekin kehittää Kiertotalous-Suomesta osallistavan ja kokoavan yhteistyöverkoston, jossa toimijat ovat aktiivisesti mukana toteuttamassa erilaisia aktiviteetteja ja jakamassa tietoa”, visioi johtava asiantuntija Paula Eskola Motivasta.

Osaamisverkosto kokoaa yhteen kiertotalouden osaajat, levittää tietoa ja hyviä toimintamalleja sekä parantaa toimijoiden valmiuksia kiertotalouden edistämisessä. Verkosto tuo kiertotalouteen liittyvää tietoa, työkaluja ja tukimekanismeja yhdelle luukulle.

Erityisesti on tavoitteena tukea kuntien, elinkeinoelämän ja kiertotalouden ekosysteemien työtä hiilineutraalin kiertotalousyhteiskunnan kehittämisessä.

Kiertotalouden osaamisverkostoa kehitetään yhdessä kiertotalouden toimijoiden kanssa. Motiva Oy ja Suomen ympäristökeskus SYKE koordinoivat toimintaa ja sitä rahoittaa ympäristöministeriö.

Kiertotalouden osaamisverkosto on Kiertotalouden strategisen ohjelman toimenpide.

 

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Adobe Stock Photo. Kiertotalous-Suomi-osaajaverkosto rakentaa siltaa lineaarisesta taloudesta kiertotalouteen.

Facebooktwitterlinkedin