Kiertotaloutta datasta -haastekilpailu etsii ratkaisuja käytännön pulmiin

Kiertotaloutta datasta -haastekilpailu
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Circular Design Innovation Communityn järjestämässä haastekilpailussa Valio, Helsingin kaupunki ja Motiva Services, Espoon kaupunki, Akkukierrätys Pb ja Recser, Kaivosteollisuus ry sekä Lounais-Suomen Jätehuolto etsivät ratkaisuja käytännön haasteisiin.

Miten dataa voi ja kannattaa kerätä? Entä millaista dataa tarvitaan uuden kiertotalousliiketoiminnan synnyttämiseen? Muun muassa tällaisia kysymyksiä kannustaa pohtimaan joulukuun alussa avattu kaikille avoin Kiertotaloutta datasta -haastekilpailu, jossa toimijat eri sektoreilta avaavat käytännönläheisiä kiertotalouden haasteita datan avulla ratkottavaksi.

Datan rooli liiketoiminnan ytimessä on viime vuosina vahvistunut entisestään, ja erityisesti kiertotaloudessa data avaa uusia mahdollisuuksia ja vauhdittaa siirtymää kohti uusia kiertotalouden toimintamalleja. Kilpailuhaasteet näyttävät, että dataratkaisuja tarvitaan laaja-alaisesti eri sektoreilla: niin tekstiilien ja akkujen kiertotaloudessa kuin maatalouden sivuvirtojen tai kaivannais- ja purkujätteen käsittelyssä. Datan avaaminen ja avoimen datan hyödyntäminen puolestaan avaa kehittämismahdollisuudet laajalle joukolle toimijoita.

Ideoiden ilmoittaminen kilpailuun on auki tammikuun 24. päivään asti – sen jälkeen kilpailun jury kokoontuu käymään ideasatoa läpi, ja ilmoittaa päätöksensä jatkoon päässeistä 31.1. mennessä. Finaali järjestetään hybriditapahtumana Helsingissä 17.3.2022, ja finalisteilla on tapahtumapäivään saakka aikaa idean jatkokehittelyyn ja esityksen hiomiseen.

Lisätietoja haasteista ja kilpailun käytännön toteutuksesta löytyy kilpailun verkkosivuilta, www.circinnovation.com/haastekilpailu ja vastauksia avoimiin kysymyksiin on tarjolla 16.12. järjestettävässä kaikille avoimessa virtuaalisessa infotilaisuudessa, johon ilmoittautuminen on auki 15.12. asti https://www.lyyti.in/Challenge_Competition_Info.

Yhteistyössä on voimaa – ilmoittaudu kilpailuun ja tule mukaan kehittämään kiertotalouden dataratkaisuja!

Circular Design Innovation Community on Aalto-yliopiston, Geologian tutkimuskeskus GTK:n, Luonnonvarakeskuksen (Luke), Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n käynnistämä innovaatioyhteisö, jonka tavoitteena on edistää ja synnyttää suunnittelulähtöisiä kiertotalouden ratkaisuja. Lue lisää verkkosivuilta: www.circinnovation.com

Facebooktwitterlinkedin